Winnaars Gault&Millau Awards 2022 bekend gemaakt.
15 maart 2022 

Winnaars Gault&Millau Awards 2022 bekend gemaakt.


Tot chef van het jaar 2022 is uitgeroepen Syrco Bakker van restaurant Pure C** in Cadzand.

Vanmiddag werd in Tivoli Vredenburg in Utrecht de nieuwe Gault&Millau gids 2022 op feestelijke wijze gelanceerd. Tijdens het event werden ook de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van het jaar 2022 in categorieën als ‘Chef van het Jaar’‘Jonge Topchef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’. De top van de Nederlandse gastronomie kwam na twee jaar weer voor het eerst bij elkaar in Tivoli Vredenburg, wat de start zal zijn van meerdere edities van de jaarlijkse lancering en uitreiking in Utrecht. ‘In een tijd waarin de gastronomie en evenementen te kampen hebben met dagelijks veranderende omstandigheden zijn wij als Gault&Millau heel erg blij met de gastvrijheid en het enthousiasme voor ons event van de gemeente Utrecht. Het weer kunnen presenteren van de gids na een jaar afwezigheid biedt ons nieuwe hoop op een mooie, gastronomische toekomst”, aldus Godfried van der Lugt, Managing Director van Gault&Millau Nederland. Burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, is ook erg blij met de komst van het evenement in de stad Utrecht. “Voor de lokale horeca is de afgelopen periode bijzonder zwaar geweest. Juist daarom is het geweldig dat onze stad de komende jaren het podium mag zijn voor de lancering van de Gault&Millau gids, een begrip in de gastronomische wereld. Tijdens de lancering konden mensen weer volop genieten van alles wat Utrecht te bieden heeft op het gebied van heerlijk eten en drinken. Dit jaar wordt de stad 900 jaar en ik kan me geen mooier moment bedenken om van Utrecht een culinaire hotspot te maken en daarmee de aantrekkingskracht van de stad en regio te vergroten.” Aldus Dijksma.


Winnaars Gault&Millau Awards 2022
In totaal namen 16 winnaars een Award in ontvangst, met titels als ‘Bistronoom van het Jaar’, ‘Sommelier van het Jaar’ en ‘Cocktailbar van het Jaar’. De prijs voor ‘Chef van het jaar’ ging dit keer naar Syrco Bakker van restaurant Pure C** in het Zeeuwse Cadzand. Hij werd geprezen voor zijn creatieve en vaak gedurfde stijl wat ook een stijging naar 18/20 opleverde. De ‘Jonge Topchef van het Jaar’ werd uitgereikt aan de 28e jarige Robin van de Bunt, die sinds 15-jarige leeftijd in keukens werkt en sinds 2017 het roer als chef heeft overgenomen van het ouderlijke restaurant ‘De Leuf’ in Ubachsberg. Michael van der Kroft van restaurant Tres in Rotterdam mocht de award voor ‘Ontdekking van het Jaar’ in ontvangst nemen en komt met 15,5|20 binnen in de gids.


Alle winnaars 2022 op een rij: 


New On the Top (stijgingen vanaf 16 punten)
De gastronomie in Nederland blijft duidelijk in evolutie. Ondanks een zeer uitdagende periode van twee jaar ontdekten de inspecteurs van Gault&Millau niet alleen meer dan 120 nieuwe adressen maar ook een zeventigtal stijgers.
Restaurant Tribeca schaart zich bij de allergrootsten met een stijging naar 19|20 en vijf koksmutsen. De dorpskern van Heeze is het toneel van één van Nederlands grootste culinaire prestaties. ‘Vanaf de eerste amuse tot de laatste verwennerij, benaderde de maaltijden bij Tribeca meer en meer een perfectie die je op weinig andere plaatsen in de wereld zal vinden.’ Jan Sobecki creëert en evolueert.” volgens de inspecteurs van Gault&Millau.Nieuwe App en Nieuwe Website
Gault&Millau gelooft in online en zal daar in de toekomst nog verder in ontwikkelen om de consument beter te bereiken. Recentelijk werd een nieuw online platform gelanceerd als Gault&Millau Benelux met  daarop bijna 1.000 gastronomische adressen in Nederland en bijna 5.000 adressen in de Benelux. Het platform bestaat uit een website en een app die de consument in de toekomst steeds beter wegwijs maakt in het gastronomisch landschap. We bouwen aan de integratie van bestaande reserveringsmodules en zijn er ook op uit om de dagelijkse beschikbaarheid van tafels inzichtelijk te maken op ons platform.

Download de App nu gratis via de Apple App store en de Google Play Store.


STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland

Reactie plaatsen