Bekende Tilburgers koken met Sterrenchef Paul Kappé voor het goede doel
07 december 2020 

Bekende Tilburgers koken met Sterrenchef Paul Kappé voor het goede doel

Het kookboek ‘Bekende Tilburgers koken met Sterrenchef Paul Kappé’ is een verzameling van luxueuze recepten. Het kookboek is samengesteld door Sterrenchef Paul Kappé die geld inzamelt voor het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg.

Ruim een jaar geleden kwam Paul Kappé met het idee om een kookboek uit te brengen. Na veel brainstormen, overleggen, bellen, mailen, afspreken, plannen en regelen is hij er dan uiteindelijk: een kookboek gemaakt met bekende Tilburgers voor het goede doel. De gehele opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant.

Het allereerste kookboek van Restaurant Monarh*
Dit allereerste kookboek van Sterrenrestaurant Monarh* is speciaal samengesteld met overheerlijke gerechten bestaande uit verrassende ingrediënten. “Dit kookboek is gemaakt vanuit het hart. Het is namelijk fijn en belangrijk om iets goeds te doen voor andere mensen. Ik zeg altijd: eten verbindt.” Aldus een trotse Paul Kappé.

Stiekem was het altijd al een droom van Paul om een kookboek uit te brengen. “Na alles wat we al met Restaurant Monarh hebben bereikt, daarmee bedoel ik het behalen van een Michelinster als eerste en tot nu toe enige restaurant in Tilburg, was dit een mooie volgende stap.” Aldus Paul.

Negen bekende Tilburgers
Negen bekende Nederlanders, allemaal afkomstig uit Tilburg, doken samen met sterrenchef Paul Kappé de keuken van Monarh in voor de bereiding van de meest exclusieve gerechten. De recepten zijn gebundeld en thuis na te maken aan de hand van dit kookboek. Het enthousiasme van de bekende Tilburgers om mee te werken was ongekend. Daarbij kwam ook het Tilburgse ons-kent-ons goed van pas, waardoor we een mooie groep hebben kunnen verzamelen voor de kooksessies.

Éen van de Tilburgers is Leo Alkemade. “Ik hou van het koken van verschillende gerechten, maar ben geen stabiele kok. Daarmee bedoel ik: het kan bij mij in de keuken nogal een rommeltje worden, vanwege mijn enthousiasme en de eigen twist die ik aan mijn gerechten geef. Ik kan hierdoor overigens ook nooit twee keer precies hetzelfde gerecht maken. Als ik voor mijn vrienden en familie kook, vind ik het leuk om een bord extra mooi op te maken, dit leerde ik van mijn vader. Zijn liefde voor koken is overgeslagen op mij en deze passie wil ik weer doorzetten naar mijn kinderen. Aldus Leo Alkemade.

Het kookboek is vanaf morgen 8 december verkrijgbaar. Bestel hier! 

Reactie plaatsen