Topchef Alain Alders na 24 jaar weg bij Duin en Kruidberg
07 december 2020 

Topchef Alain Alders na 24 jaar weg bij Duin en Kruidberg

Topchef Alain Alders, van Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort, Noord-Holland, verlaat het bedrijf.

De chef werkte er 24 jaar en maakte er de start en het einde mee van Restaurant De Vrienden van Jacob, al 15 jaar in bezit van een Michelinster.

Hoewel het geen vrijwillige keuze was van Alain Alders, berust hij in zijn vertrek. Hij laat aan Misset Horeca weten dat de nieuwe eigenaar van Duin & Kruidberg, Hoscom van Lucas Petit, een andere koers gaat varen.

‘Sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob is al sinds de corona crisis gesloten en zal ook niet meer heropenen zoals we het kenden. Hetzelfde geldt voor Brasserie DenK.’ Er draait nu één restaurantconcept met een kaart die van beide concepten iets biedt.

Alain Alders over zijn vertrek
‘Eind vorig jaar heeft Hoscom het landgoed overgenomen van ABN AMRO. Zij hebben andere plannen met het bedrijf. Mij is een vaststellingsovereenkomst aangeboden,’ aldus Alders.

15 oktober heeft de chef zijn laatste werkdag, hij is nog tot 1 februari 2021 in dienst.

Wat Alders na al die jaren bij Vrienden van Jacob gaat doen, weet hij nog niet. ‘De komende periode ga ik daar rustig over nadenken. Vandaar ook de tijd die er tussen mijn laatste werkdag en de uitdienstdatum zit. Ik ben er van overtuigd dat er iets goeds uit voortkomt. Wat dat precies zal zijn, weet ik nu nog niet.’

In de volgende editie van STRRN Magazine lees je hier meer over.

 

Reactie plaatsen