Door: Marco Louter
Op 17 maart 2025 is de FavorFlav Food Top 100 bekendgemaakt. Voor de achtste keer zet het culinaire platform FavorFlav — dat dit jaar tien jaar bestaat — de belangrijkste smaakmakers van de Nederlandse gastronomie in het zonnetje. Van sterrenchefs tot foodinfluencers, van sommeliers tot kookboekenauteurs; dit zijn de 100 ‘bewakers van de goede smaak’ in Nederland anno 2025.
De Top 100 is samengesteld door de FavorFlav-redactie, samen met hun culinaire netwerk en de Hall of Fame: oud-winnaars en gerenommeerde gastronomen zoals Jonnie en Thérèse Boer, Janny van der Heijden, Joris Bijdendijk, Miljuschka Witzenhausen en Karsu.
Maandagavond kwamen de 100 genomineerden samen in de historische Sint Olofskapel op de Zeedijk, onderdeel van het NH Collection Amsterdam Barbizon Palace. Tijdens het FavorFlav Top 100-diner serveerden topchefs René van der Weijden (Wijnbar Hemel & Aarde), Niven Kunz (Triptyque*), Mariusz Olesiński (Viviamo), Sebastian Baquero Garces (Vermeer), Noah Wynants (De Librije***) en Matt Pace (Elysianne) een zesgangendiner. De avond werd gepresenteerd door Arno Kantelberg (lifestyle-expert RTL Boulevard, hoofdredacteur ModMod) en Sharon van Lokhorst (hoofdredacteur FavorFlav).
Kesbeke is dit jaar de grote winnaar. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een sterk en vernieuwend merk met hippe, eigentijdse producten. Hun augurken waren afgelopen jaar overal te vinden: in kaas, leverworst, knolselderij, chocoladeletters (‘chocogurk’) en zelfs ijs met wodka. Bovendien voelt Kesbeke als een warme familie voor zijn medewerkers en geeft eigenaar Oos mensen met een beperking graag een kans.
FavorFlav.com is hét platform waar foodlovers dagelijks hun culinaire inspiratie halen.
STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.