Onlangs met Michelinster bekroond restaurant Vanderveen in Amsterdam Zuid sluit
17 mei 2023 

Onlangs met Michelinster bekroond restaurant Vanderveen in Amsterdam Zuid sluit

Het Amsterdamse restaurant Vanderveen sluit na 20 mei definitief haar deuren. 

Het is het restaurant niet gelukt om de corona periode te boven te komen. Op Instagram laat het restaurant weten dat onder andere corona en de locatie hiervoor hebben gezorgd. 20 mei wordt het
laatste servies gedraaid. 

Corona en locatie
Corona en locatie zijn twee belangrijkste redenen waarom het restaurant de deuren sluit.
‘We zijn allemaal intens teleurgesteld. We hebben heel hard gewerkt, maar hebben het tij niet meer kunnen keren na de corona periode en uiteindelijke (on)geschiktheid van onze locatie. 'Dat we op de valreep deze prachtige waardering ontvingen voor het restaurant waar we allemaal zo in geloven, maakt het extra complex’, aldus eigenaar Thijs Koster.

Michelinster
Op 24 april jl. ontving Vanderveen haar eerste Michelinster met lovende kritieken in de Michelingids:

Het advies van de MICHELIN Gids
Relaxed, bruisend, cool: Vanderveen heeft het allemaal. Dit is een ongedwongen plek die eigenheid heeft, dat merkt u aan ‘details’ als het knappe servies en de levendigheid in de open keuken. De creativiteit van George Kataras is het uithangbord van Vanderveens persoonlijkheid. Zijn Nordic aanpak zorgt voor verrassende puurheid, het genot van krachtige sauzen en de verbazing van opmerkelijke combinaties. Zijn creaties zijn intens en worden vaak bereid met alledaagse producten. Fermentatie en groenten spelen hier een belangrijke rol. Een dunne plak al dente gegaarde knolselderij die gerookt is in hooi combineert de chef bijvoorbeeld met fijngesneden peer met een leuke bite en een luchtige crème van remeker kaas. Dit soort creaties typeert Vanderveen: geen overrompeling van indrukken, maar fijne associaties die vol op smaak zijn. Wat deze chef bijvoorbeeld met een eenvoudige ui kan (in puree en met een hemelse brioche en spek), getuigt van talent. De wereldse vondsten van sommelier Mo, een vakman die zijn gasten graag pleziert, is de ideale aanvulling van dit verhaal.

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.
Check ons welkomstcadeau!

Reactie plaatsen