Sterrenrestaurant Le Restaurant* in Amsterdam stopt na vijftien jaar.
30 mei 2023 

Sterrenrestaurant Le Restaurant* in Amsterdam stopt na vijftien jaar.

Topchef Jan de Wit stopt met zijn sterrenrestaurant maar niet met koken.

Per 1 juni sluit het restaurant haar deuren. Jan de Wit en zijn partner Kostya Dadykin verhuisde Le Restaurant in 2016 van de Tweede Jan Steenstraat naar de Frans Halsstraat, toen nog het bruisende ‘Quartier Latin’ genoemde wijk van Amsterdam.

‘We nemen voorlopig een pauze om onze filosofie en restaurantformule te heroverwegen’, aldus de website van Le Restaurant.

Het restaurant is inmiddels verkocht, maar de naam Le Restaurant blijft in het bezit van het duo. Een nieuw restaurant met een totaal nieuwe filosofie en op een andere plek is dus een optie. Definitief stoppen met koken is voor Jan (68) in ieder geval geen optie. We blijven hem volgen!

Over Jan de Wit
Chef-kok Jan de Wit kookte eerder twee Michelinsterren bij elkaar in restaurant De Nederlanden in Vreeland en eveneens bij zijn De Trechter in Amsterdam. De Wit runde met zijn levenspartner Konstantin Dadykin enige jaren een table d'hôte in Zuid-Frankrijk. Eind 2009 kreeg Le Restaurant zijn eerste Michelinster; in 2017 was er geen vermelding van het restaurant in de gids wegens bedrijfsbeëindiging op die locatie. Onder dezelfde naam is een doorstart gemaakt aan de Amsterdamse Frans Halsstraat. In december 2017 maakte Michelin bekend dat het restaurant op de nieuwe locatie opnieuw een ster is toegekend in de gids voor 2018.

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.
Check ons welkomstcadeau!

Reactie plaatsen