Meriam en Gerard en Wollerich verkopen sterrenrestaurant Wollerich
05 oktober 2022 

Meriam en Gerard en Wollerich verkopen sterrenrestaurant Wollerich

Na 27 jaar verkopen Meriam en Gerard Wollerich het pand waarin hun restaurant Wollerich* is gevestigd. De villa krijgt een nieuwe eigenaar en een nieuwe bestemming en zal na de verkoop niet meer als horecabedrijf in gebruik zijn. Het restaurant in het Brabantse Sint-Oedenrode, dat in het bezit is van een Michelinster, zal nog tot maart 2023 geopend zijn.

Het echtpaar opende het restaurant in 1996, nadat het eerder zeven jaar restaurant De Lindehof in Nuenen uitbaatte. Wollerich is opgenomen in alle toonaangevende restaurantgidsen en is in het bezit van een Michelinster. 


Restaurant Wollerich sluit per 1 maart 2023 de deuren en het pand, dat eigendom is van het echtpaar, wordt verkocht. Gerard Wollerich (63): “Als restaurateurs in onze levensfase denk je vanzelfsprekend na over de toekomst. Onze kinderen hebben niet de ambitie om op termijn de zaak over te nemen, dus verkoop aan derden lag voor de hand. Vervolgens kregen we een aanbod van een partij die het pand graag van ons wilde overnemen en er een andere bestemming aan wil geven. Het was een mooi aanbod op het juiste moment. En hoewel we aan het idee hebben moeten wennen dat we gaan stoppen met Wollerich, zijn we er heel blij mee. Het geeft een goed gevoel dat we deze mooie villa kunnen overdragen en dat hij straks met een andere bestemming onderdeel blijft uitmaken van het hart van Sint-Oedenrode.“ 

Het echtpaar Wollerich kijkt met veel plezier en dankbaarheid terug op een mooie en succesvolle periode in hun restaurant. Meriam Wollerich (58): “Samen met onze medewerkers hebben we altijd met veel plezier onze gasten verwend en dat blijven we doen tot we eind februari de deuren voorgoed sluiten. Overigens blijven we wel doorgaan met Taste Wollerich, onze webwinkel met gerechten en producten voor thuis. We zijn trots op wat we samen met ons team bereikt hebben en koesteren mooie herinneringen. Ook het lidmaatschap van restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft ons veel gebracht. Het is een geweldige vereniging waarin we hebben samengewerkt met fijne en waardevolle collega’s. We zijn straks als restaurant geen lid meer, maar Gerard blijft zich persoonlijk als voorzitter nog wel inzetten. Dit is een mooi moment om te stoppen en we kijken uit naar ons nieuwe leven. We hebben nog geen concrete plannen en we zien wel wat er op ons pad komt. Maar eerst gaan we nog vijf maanden lang met volle energie onze gasten verwennen!” 

De nieuwste editie van STRRN Magazine is nu beschikbaar.

Koming van CadzandCheck hier onze exclusief welkomstcadeau!

Reactie plaatsen