Het grootste Sterrenrestaurant van Europa komt naar Slot Zeist
24 januari 2023 

Het grootste Sterrenrestaurant van Europa komt naar Slot Zeist

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt het Slot omgetoverd tot een waar sterrenpaleis. Tien bekroonde Michelin Chefs en de Chef de Chateau geven acte de préséance en staan samen garant voor een onvergetelijke en unieke culinaire beleving. De crème de la crème van de Nederlandse gastronomie laat zien dat dineren in een sterrenrestaurant ook anders kan.

Door krachten te bundelen maak je in één avond kennis met tien Sterrenchefs die ieder een gerecht uit eigen keuken bereiden en serveren. Na ontvangst met bubbels en amuses, maak je een avondvullende culinaire wandeling door het Slot. Het walking dinner menu bestaat uit vier koude gerechten, vier warme gerechten en twee desserts. De gerechten haal je zelf op bij de Chefs, waarna je na een praatje met de Chef plaatsneemt aan één van de vele (sta)tafels. Tijdens de wandeling wordt je verrast door livemuziek, wat de sfeer compleet maakt. Ook de kunstliefhebber komt aan zijn of haar trekken. De expositiezalen met werken van Jasper Krabbé worden voor deze speciale gelegenheid opengesteld voor de gasten.

Vanzelfsprekend worden bijpassende wijnen bij de gerechten geserveerd en de ‘winemakers’ helpen je graag om de juiste keuze te maken en geven je tekst en uitleg over de wijn. Om 22.00 uur start de afterparty in het loungecafé onder het genot van een kopje koffie en een likeurtje. Liever een dansje wagen? Dat kan in de ‘ballroom’ waar de dj er een feest van maakt. Rond middernacht staan de mensen van Valet Parking klaar om je auto op te halen, of wellicht beter, deze door Rent A Bob te laten ophalen, die je dan ook thuisbrengt.

Slot Zeist is gekozen vanwege de bijzondere en imponerende stijl zalen, de schitterende entree en de centrale ligging. Per avond zijn er tien van de twaalf deelnemende chefs aanwezig:


- Paul Kappé van Monarh* in Tilburg
- Ronald van Roon van Calla’s* in Den Haag
- Egon van Hoof van Mos* in Amsterdam
- Lars van Galen van ’t Lansink* in Hengelo
- Mike Cornelissen van Rijnzicht* in Doornenburg
- Eric van Bochove van ’t Vlasbloemeken* in Koewacht
- Wilco Berends van De Nederlanden* in Vreeland
- Hans Derks van Versaen* in Ravenstein
- Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine* in Haarlem
- Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter* in Holten
- Erik Tas van ’t Ganzenest* in Rijswijk
- Jonathan Zandbergen van Merlet* in Schoorl

Sterren Preuvenement in Slot Zeist, vrijdag 17 en zaterdag 18 maart, 18.30-00.00 uur.
De dresscode is feestelijk.
Een all-in toegangskaart bedraagt € 349,00 per persoon
Maximaal 300 gasten per avond
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via 
www.sterrenpreuvenement.nl

Let op: zaterdag 18 maart is uitverkocht!


STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.

Koming van CadzandCheck ons welkomstcadeau!

Reactie plaatsen