Neef van topchef Ron Blaauw neemt restaurant Lucas Rive over.
20 mei 2021 

Neef van topchef Ron Blaauw neemt restaurant Lucas Rive over.

Voormalig sterrenrestaurant Lucas Rive in Hoorn is verkocht aan Robin Blaauw, een neef van topchef Ron Blaauw.

Per 1 juni a.s. komt het restaurant in handen van Robin Blaauw, een neef van topchef Ron Blaauw. Na het overlijden van sterrenchef Lucas Rive op eerste kerstdag in 2019 maakte Deborah Rive  in november 2020 bekend op zoek te zijn naar een overnamekandidaat. Deborah en haar dochter Rebecca Rive hebben het restaurant op hetzelfde niveau in bedrijf gehouden totdat een juiste koper was gevonden.

In een interview vorig jaar in STRRN Magazine gaf Rebecca dat het restaurant te koop stond maar wel open zou blijven. Het was pas weer zo’n twee maanden open toen door corona de zaak in het voorjaar van 2020 alweer dicht moest. Rebecca: ‘Maar als echte Rives zijn we ervoor gegaan en begonnen we ook met afhaalgerechten. Toen we daarna weer open mochten, zijn we begonnen om alle klassiekers van Lucas weer te gaan serveren. Er wordt gekookt zoals Lucas dat wilde: puur en uitdagend met niet te veel mousses en schuimpjes. Ook toen het restaurant door de nieuwe horecalockdown weer overschakelde op afhaalgerechten. Want Lucas blijft Lucas, Lucas was Lucas en Lucas is Lucas. Ook als Lucas straks misschien geen plek meer heeft in de haven van Hoorn, want het restaurant staat te koop. We verkopen het niet, omdat het moet. En zo lang het nog niet verkocht is, blijven we ook open. Maar zonder Lucas is het restaurant mijn passie niet meer en Rebecca mist haar vader ook als chef. Maar voor ons blijft Lucas altijd Lucas. Dat blijft.’

Lucas Rive was jarenlang werkzaam als chefkok bij restaurant De Bokkedoorns** in Overveen, dat twee Michelinsterren kreeg. In 2013 opende hij in Hoorn het restaurant Lucas Rive. Dit restaurant werd eveneens beloond met een Michelinster.

                                          De nieuwe editie van STRRN Magazine verschijnt 26 mei.

Reactie plaatsen