Rogér Rassin nieuwe Executive chef Van der Valk Hotel Sassenheim
20 mei 2021 

Rogér Rassin nieuwe Executive chef Van der Valk Hotel Sassenheim

Na 13 jaar verruilt Rogér Rassin het Amstel Hotel voor Van der Valk Hotel Sassenheim in Leiden.

De SVH Meesterkok kijkt ernaar uit om de functie van Executive chef vanaf mei te vervullen voor de grootste horecafamilie van Nederland.

In Sassenheim gaat hij de keuken naar een nog hoger niveau tillen. Naast drie restaurants biedt het hotel congrescapaciteit van ruim 600 personen. Rassin gaat ook voor deze gasten de catering verzorgen. Hiervoor gaat hij nauw samenwerken met chef-kok Robert Jan de Koning. “Samen willen we van de food & beverage afdeling een stabiele basis maken. Een plaats waar zowel onze gasten als onze medewerkers zich comfortabel voelen en graag terugkomen”, aldus Rassin.

Goede samenwerking

Rassin is van plan om met zijn keukenbrigade grote stappen te zetten. “Het is fijn om mijn ervaring te kunnen delen met zoveel enthousiaste, jonge mensen. Het is een dynamisch bedrijf en ik ga mijn uiterste best doen om zowel de gast als de medewerkers een WOW-gevoel te geven”. Ook hoteleigenaar Ab de Bruijn (4e generatie Van der Valk) verheugt zich op de samenwerking. “We zijn ontzettend trots dat we zo’n ervaren chef aan boord hebben gehaald! Het voelt als een fantastische match. Bovendien is zo’n sterke persoonlijkheid écht een toevoeging voor Restaurant Nest. In dit restaurant hebben we een open-keuken en kunnen onze gasten meegenieten van zijn kookkunsten’’.

Over Rogér Rassin

De geboren Maastrichtenaar heeft een behoorlijke staat van dienst. Als 24-jarige begon hij als demi-chef de partie bij het Amstel Hotel, toen nog onder leiding van chef-kok Robert Kranenborg. Hij werkte zich op tot junior sous-chef, waarna hij Amsterdam verruilde voor Friesland en als sous-chef werkte voor Landgoed Lauswolt. In 1998 ging hij – in zijn eerste functie als chef-kok – aan de slag voor Hotel de Weverij, waar hij een Michelinster behaalde. Na tien jaar ging hij terug naar Amsterdam, waar het Amstel Hotel hem verwelkomde als chef-kok voor La Rive. Hij groeide binnen twee jaar door tot Executive Chef en mag zich sinds 2014 SVH Meesterkok noemen.

                                            De nieuwste editie van STRRN Magazine verschijnt 26 mei.

Reactie plaatsen