Sergio Herman kondigt met trots de versterking aan van de Sergio Herman Group met sterrenchef Dennis Kuipers.
Foto: Chantal Arts
Dennis gaat zich met zijn kennis en ervaring binnen de hotellerie richten op de internationale tak van de Sergio Herman Group .
Sergio: ‘Een kampioensteam bestaat uit volwassenheid en talent. De gesprekken met Dennis in combinatie met zijn kwaliteit van koken hebben mij ervan overtuigd dat zijn persoonlijkheid uitstekend bij ons team past. Hij zal een aanjager zijn naar continuïteit en ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn expertise in deze rol enorm veel zal bijdragen aan onze plannen voor de toekomst.’
Dennis: ‘Het is tijd voor de volgende stap in mijn carrière, ik wil meer van de wereld zien, nieuwe inspiratie opdoen en mijn passie voor koken blijven uitoefenen. Sergio nam kort na mijn aankondiging om Vinkeles te verlaten contact met mij op en bood een leidende rol aan als Executive Chef International. Het is fantastisch om aan te mogen sluiten bij zijn team.’
Over Dennis
Toen Dennis in 2003 voor zijn meesterproef slaagde, was hij de jongste SVH Meesterkok van Nederland. Op zijn drieëndertigste had hij al heel wat ervaring opgedaan. Zo stond hij in gerenommeerde keukens als het Kurhaus, Prinses Juliana en het Amstel Hotel. Hij werkte bij het driesterrenrestaurant Lucas Carton van Alain Senderens in Parijs, waarna hij als souschef van Edwin Kats naar Vermeer in Amsterdam is gekomen. Sinds 2006 is hij executive chef bij restaurant Vinkeles in The Dylan, het kosmopolitische hotel aan de Amsterdamse Keizersgracht. "Gasten die bij mij hun spaarzame vrije avond komen doorbrengen verdienen een onvergetelijke ervaring", zegt hij. Michelin heeft hem in 2009 een ster toegekend. Hij vindt het van het grootste belang om de continuïteit van het vak te waarborgen door jonge mensen te motiveren en in de toekomst te investeren.
Lees ook: Executive Chef en SVH Meesterkok Dennis Kuipers vertrekt bij restaurant Vinkeles*
STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland