Pasquale Carfora neemt hoofdprijs Young Innovation Award by Euro-Toques International in ontvangst
23 januari 2025 

Pasquale Carfora neemt hoofdprijs Young Innovation Award by Euro-Toques International in ontvangst

Op 9 oktober 2024 won tijdens de BBB-Folie Culinaire in Maastricht chef Pasquale Carfora, eigenaar van restaurant Aroma, Italian Fine Dining in Vaassen de 1e Young Innovation Award by Euro-Toques International.

Deze wedstrijd werd mogelijk gemaakt door Palux, Keukens met Visie, die ook de hoofdprijs: een Salamander van  4500,00 ter beschikking stelde. 2024 Was voor Pasquale wederom een bijzonder geslaagd jaar. Zo werd hij benoemd tot JRE Chef of the Year, schreef hij het boek 'Aroma' dat zeer goed verkoopt en kreeg hij bij Gault&Millau 14,5 punten. Als klap op de vuurpijl werd hij bij Creativita 2025 in Italië winnaar van de Pastificio dei Campo Award voor de beste pasta.

Het winnende gerecht
Tijdens de Innovation Award International kookten chefs een signature gerecht volgens de kernwaarden van Euro-Toques: ambachtelijke bereiding van natuurzuivere producten volgens de seizoenen. Het gerecht van Pasquale noemde hij “Forest”. In het gerecht werden verschillende soorten paddenstoelen en mossen, Johannesbrood en kastanje verwerkt. Hierop werden diverse bereidingen losgelaten zoals fermenteren, pickles en frituren. Het ijs waarmee het gerecht afgemaakt werd was van dennennaalden, mos en wilde bosbessen die hij samen met een boswachter uit Deventer verzamelde. Na de wedstrijd zag Pasquale dan ook dat vele gasten voor dit winnende gerecht naar Aroma kwamen. Helaas was het slechts gedurende twee weken verkrijgbaar: de natuur laat zich niet dwingen.

Het winnende gerecht

Wat heeft 2025 in petto?
Voor 2025 heeft Pasquale alweer een wedstrijd op het oog. Daarnaast zoekt hij uitdaging in de samenwerking met internationale (Italiaanse) sterrenchefs, die in april, juni, augustus en november naar Vaassen afreizen voor een 4-hands dinner. Ook in Nederland staan er weer 4- en 6 hands dinners in de planning.

Na al zijn activiteiten en wedstrijden was er woensdag even gelegenheid de prijs in ontvangst te nemen uit handen van Palux sales managers Bas & Bas en Yolande Vesters namens Euro-Toques Nederland en International. Wij wensen Pasquale en zijn team een bijzonder mooi 2025 toe.

 Het boek Aroma van Pasquale kun je hier bekijken & bestellen:


Reactie plaatsen