Restaurant Flore** Amsterdam wint Gouden Koksmuts
10 januari 2023 

Restaurant Flore** Amsterdam wint Gouden Koksmuts

Jasper Panis en Max Risselada zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts.

Tijdens de finale in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op de HORECAVA streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Hotel Restaurant Het Roode Koper*, Restaurant Flore**, Restaurant Moustique en Passy Events, de organisatie heeft Restaurant The Lemon Tree en Restaurant Dorset een Wildcard gegeven.

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en moesten vanuit de blackbox een 4 gangen menu koken. De Gouden Koksmuts stond op een prominent plek in de wedstrijd arena te schitteren om de deelnemers, allen gekleed in kleding van Chaud Devant, nog meer motivatie te geven.

Onder het toeziend oog van een aantal aanwezige oud winnaars waaronder Dennis van der Belt en Jonathan Zandbergen gingen de deelnemers aan de slag om het 4 gangen menu voor de jury te bereiden. De Rational ovens draaide de hele dag op volle toeren.

In de blackbox die door HANOS Nederland beschikbaar gesteld was, konden de deelnemers onder andere zeebaars en kokkels vinden. Daarnaast konden de deelnemers ook sukade, zwezerik en longhaas van het kalf in de blackbox vinden die door de VanDrie Group beschikbaar waren gesteld.

Foto’s door Charlotte Mauritz / Annoncé ManagementDe jury, bestaande uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World) Jonathan Zandbergen (Merlet *) en Marcel de Leeuw (Nestle) waren zeer te spreken over het niveau van de deelnemers.

Juryvoorzitter Frank Fol, de Nederlandse keuken is meer dan levend, groenten krijgen meer en meer de plaats die ze verdienen. We worden er blij van dat jonge chefs het koken met groenten steeds meer in de vingers krijgen.

“ Er is enorm netjes en schoon gewerkt. De deelnemers hebben zichzelf uitgedaagd om zo min mogelijk waste te hebben en dat is erg goed gelukt”, aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen, keukenchefs.

De winnaars mochten mooie prijzen mee naar huis nemen naast de HANOS Gouden Koksmuts kregen de deelnemers van Rational een Ivario, Big Green Egg schenkt een Big Green Egg Large inclusief accessoires, De VanDrie Group een mooie cheque ter waarde van €750 voor kalfsvlees, Koppert Cress schenkt een Cress Experience Workshop en het Gastronomisch Gilde reikte ook een cheque van €1.000 uit aan de winnaars. Alle kleding van Chaud Devant mochten de deelnemers ook houden.

De inschrijving voor de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts 2024 zal in mei openen en zal gehouden worden tijdens Gastvrij Rotterdam.


Koming van CadzandSTRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland

Reactie plaatsen