‘Ruige Kost’: nieuw kookboek van Sterrenchef Edwin Vinke en Bløf zanger Paskal Jakobsen.
19 juni 2020 

‘Ruige Kost’: nieuw kookboek van Sterrenchef Edwin Vinke en Bløf zanger Paskal Jakobsen.

In ‘Ruige Kost’ delen levensgenieters Edwin en Paskal hun favoriete en succesvolle recepten. 

Terwijl Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van Paskal, leert Paskal van Edwin te proeven en te beleven in de keuken. De gerechten en ingrediënten zijn geïnspireerd op hun gezamenlijke liefde voor reizen en Zeeland.

Ingrediëntenlijst:
1 dosis gezond verstand; 1 keuken met goed materiaal; 1 dosis rust en geduld; 1 hulpje voor de afwas; 1 goed glas wijn (of 2, of 3…); 1 box met goede muziek; 1 of meerdere gezellige lekkere eters; 1 slager, visboer, schelpjesboer, toko..

Paskal: ‘Het idee om samen met Edwin een kookboek uit te brengen was er eigenlijk al voordat we met ons avontuur Hard & Ziel begonnen. Als topchefs van Edwins kaliber een kookboek willen gaan uitbrengen voor de gewone consument dan gaat dat vaak mis. Regelmatig is het zo dat veel gerechten voor hen gesneden koek zijn, maar dat gewone thuiskok dezelfde gerechten vaak super moeilijk vindt. De recepturen zijn natuurlijk van Edwin, op een paar recepten na. Er staat bijvoorbeeld een taart in van mijn vrouw en een mooie pasta van mijzelf. We hebben er echt voor gewaakt dat het een laagdrempelig thuis kookboek is geworden. Ik durf te zeggen dat ik 95% van de recepten in het boek zelf kan maken. Het is een kookboek geworden voor een heel breed publiek.’

“Als er in muziek en eten geen bezieling zit dan hoor en proef je dat.

Edwin: ‘Ik heb Pascal gevraagd de recepturen die ik geschreven heb na te koken. Dat geeft interessante discussies in de keuken. Hij vraagt dan waarom ik dat zo doe en juist dat ingrediënt gebruik. Hij vraagt bijvoorbeeld waarom ik niet gewoon een fles BBQ saus uit de winkel neem in plaats van deze zelf te maken? Ik leg dan uit dat als je thuis kookt, je ook zelf de saus moet maken. Dit soort discussies zie je terug in ons kookboek. Hij vraagt dingen die een thuiskok zou vragen.’ 

Lees het uitgebreide interview met Edwin en Paskal in de nieuwste uitgave van het STRRN Magazine

Specificaties
Auteurs                Paskal Jakobsen & Edwin Vinke
ISBN                     9789462582620
Pagina’s               224
Uitvoering          hardcover


Het nieuwe STRRN Magazine is uit!
Bekijk hier de inhoud

Reactie plaatsen