Na zeven jaar neemt topchef Sergio Herman afscheid van zijn tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen.
Sergio Herman verkoopt zijn aandelen aan zijn zakenpartner Nick Bril, de Nederlandse chef-kok met wie hij zeven jaar geleden The Jane opende meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Het Antwerpse restaurant kreeg twee Michelinsterren en scoorde zelfs een 18 op 20 bij Gault&Milau.
In 2014 openden Sergio Herman en Nick Bril restaurant The Jane in het Antwerpse Groen Kwartier. Meteen werd het restaurant een hotspot voor liefhebbers van gastronomisch eten. De twee chefs kennen elkaar sinds Bril als jonge kok van 19 werkte in de keuken van Hermans restaurant Oud Sluis in Nederland.
‘The Jane Antwerp heeft ons vanaf het eerste moment uitgedaagd, zowel creatief als culinair en ik kijk met trots terug op alles wat we hier bereikt hebben. Het is niet meer dan logisch dat Nick Bril met zijn talent en ondernemerschap voortzet wat hij de voorbije jaren in de praktijk al deed’, reageert Herman in een persbericht. Hij zal zich nu vooral focussen op een internationale groei met zijn groep.
Onlangs bracht Sergio Herman een Italiaans kookboek uit: ‘New Italian’