Sterrenchef Chris Naylor opent pop-up BBQ-restaurant
01 juli 2020 

Sterrenchef Chris Naylor opent pop-up BBQ-restaurant

In de maanden juli en augustus opent in de oudste kapel van Amsterdam op de Zeedijk het tijdelijke restaurant Camping at Olof’s zijn deuren

Het barbecue-restaurant staat onder leiding van topchef Chris Naylor van restaurant Vermeer*.

Staycation-restaurant
Het restaurant is een vervolg op Roomservice at Olof’s, het succesvolle pop-up restaurant dat vier jaar geleden op dezelfde locatie zat. Het was het eerste flexitarische restaurant van Nederland. Ook nu vormen verse groenten een belangrijke basis, aangevuld met producten van de barbecue. Het wordt een staycation-restaurant, waar Amsterdammers een paar uur vakantie kunnen vieren. Behalve een restaurant, zijn er verschillende recreatiemogelijkheden in de monumentale kapel die voor de zomer wordt omgebouwd tot kampeerterrein.

Geen verbrande worsten
Chris Naylor: ‘Het restaurant heeft de ontspannen sfeer van een camping, maar je hoeft niet bang te zijn voor verbrande worsten en zwarte kip die je zelf moet klaarmaken. Dat doen wij voor je: heerlijke gerechtjes van de BBQ, met de herkenbare smaken van Vermeer, maar dan voor een toegankelijke prijs.’ Voor 15 euro per persoon boek je een kampeerplaats en krijg je een uitgebreide salade-schotel met mezze-achtige gerechtjes als tabouleh, burrata, hummus. Hierbij kun je van een compacte barbecue-kaart gerechten bestellen, zoals black cod met witte miso, mirin and sake, tonijnsteak met groene kruiden of lamsbout met tarragon ‘boudran’.

Reactie plaatsen