Sterrenchef in eigen keuken – recept van Martin Kruithof, restaurant De Lindenhof**, Giethoorn
24 juni 2021 

Sterrenchef in eigen keuken – recept van Martin Kruithof, restaurant De Lindenhof**, Giethoorn

Recept Giethoorn Tokyo
paling | wasabi | wakame | rettich

Voorgerecht voor 4 personen


Benodigde ingrediënten

  • Een dikke duurzame gerookte paling. Voor het dresseren bijgesneden van 4 bij 8 cm

Voor de wakame creme:

  • 100 gram wakame
  • Peper en zout

Voor de wasabi wakame vinaigrette

  • 25 gram wakame fijngesneden
  • 50 gram sushi-azijn
  • 15 gram wasabi-olie
  • 15 gram rettich in kleine blokjes
  • 5 gram wasabi

Voor de wasabi-crème

  • 100 gram creme fraiche
  • 10 gram wasabi
  • 10 gram wasabi-olie
  • Zout

Voor de garnering

  • Krokante nori
  • Bloemetjes en kruiden uit eigen moestuin
  • Plakjes uitgestoken rettich


Bereiding

Voor de wakame crème

  • Draai de wakame glad met een blender of staafmixer. Druk de crème door een puntzeef zodat er geen stukjes meer inzitten. Maak op smaak met peper en zout.

Voor de wasabi wakame vinaigrette

  • Meng alle ingrediënten door elkaar.  

Voor de wasabi-crème

  • Meng alle ingrediënten en klop deze op zodat het de gewenste dikte krijgt.

Eet smakelijk!

Restaurant De Lindenhof**, Giethoorn
Patron-Cuisinier Martin Kruithof

Reactie plaatsen