Sterrenchef Niven Kunz terug naar Wateringen na faillissement
07 juli 2020 

Sterrenchef Niven Kunz terug naar Wateringen na faillissement

De met een Michelinster bekroonde chefkok Niven Kunz keert terug naar Wateringen.

Op 1 augustus opent in het voormalige gemeentehuis aan het Plein restaurant Triptyque.  Afgelopen april werd bekend dat restaurant Niven in Rijswijk failliet was. Het Financieele Dagblad schreef toen dat het restaurant al langer problemen had. Het coronavirus kwam daar nog eens bovenop.

In het Wateringse gemeentehuis begon Kunz in 2006 ooit met restaurant ’t Raethuys, waar hij op 24-jarige leeftijd zijn eerste Michelinster kreeg. In 2009 verkaste hij naar Rijswijk waar hij met restaurant Niven.

Nieuwe start
Niven Kunz gaat in Wateringen verder waarmee hij in Rijswijk stopte: een hoofdrol voor groente in de gerechten die hij serveert. Zijn gerechten zijn gebaseerd op zijn 80/20-filosofie: 80 procent groenten en 20 procent vis of vlees. Zijn hele Rijswijkse keukenteam komt met hem mee naar het Plein. Triptyque is vanaf 1 augustus van woensdag tot en met zaterdag geopend voor het diner en van donderdag tot en met zaterdag voor de lunch.

Erik Tas in voormalig pand Niven
In het voormalige pand van restaurant Niven in Rijswijk opent chef-kok Erik Tas in september een nieuwe zaak. Dit wordt zijn 3e zaak, in Delft heeft hij restaurant Bij Erik en in Leidschendam Bistro 11. Beide zaken zijn bekroond met een Bib Gourmand van Michelin.


STRRN Magazine #5
‘Jammen in crisistijd’

Bekijk hier de inhoud.

Reactie plaatsen