Drie nieuwe restaurants in de MICHELIN Gids voor de maand oktober
20 oktober 2021 

Drie nieuwe restaurants in de MICHELIN Gids voor de maand oktober

De MICHELIN inspecteurs maken drie nieuwe restaurants bekend die worden ingeschreven in de MICHELIN Gids.

Zoals eerder gemeld kiest De MICHELIN Gids voor een nieuwe aanpak. Elke derde woensdag van de maand worden namelijk enkele restaurants bekendgemaakt die hun intrede maken in de MICHELIN Gids Nederland. De bedrijven krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app. U herkent ze ook gemakkelijk dankzij het ‘Nieuw’ symbool.

Worden dan ook MICHELIN sterren, groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken.

Voor de eerste live update in Nederland hebben de inspecteurs drie restaurants geselecteerd:

Triptyque – Wateringen
Niven Kunz heeft rust gevonden in het voormalige gemeentehuis van Wateringen. Dankzij de sobere elegantie van het restaurant wordt de focus echt op het bord gezet. Hier zorgen de smaken voor spektakel. Chef Kunz staat al jarenlang bekend om zijn groentekeuken en heeft zijn 80/20 filosofie nog verder uitgepuurd.

Bij Triptyque proeft u het terroir van het Westland, alom bekend voor zijn glastuinbouw. De chef sublimeert die geweldige producten met de creativiteit die hem typeert. Aubergines pekelt en prest hij bijvoorbeeld, om ze vervolgens te lakken met aceto balsamico. Dat levert een geweldige balans op tussen zoetigheid en frisse zurigheid, en dan zeker in combinatie met zachte geitenkaas en een frisse basilicumolie.

Zoldering – Amsterdam
Een wijnkaart die kan concurreren met de beste in Amsterdam, uitbundige Franse smaken die een intense update krijgen en de ambiance van een oud Amsterdams café. Welkom bij Zoldering, een geweldige buurtbistro in de Utrechtsestraat waar u volledig à la carte kunt kiezen. Hier is geen plaats voor poespas, maar des te meer voor de gezelligheid van samen lekker tafelen.

Een vegetarische interpretatie van filet americain gemaakt met tomaat, rosé gebakken boerderij-eend en borlottibonen met een jus vol diepgang, een originele croissantbereiding met bramen en pistache-ijs, … Je weet hier niet wat eerst te kiezen!

 

Chez Brochard – Harderwijk
Bij Esther en Koos Brochard wordt u ondergedompeld in een pittoresk stukje Harderwijk. U eet in een gezellig huisje aan een antieke Scheepshelling, omgeven door een charmant maritiem decor en met uitzicht op de botters (check zeker het terras). De gastheer staat steeds paraat voor een hartelijke ontvangst en goed advies over een lekker glas wijn.

Dat kan bijvoorbeeld Tulp van het lokale wijngoed Wilgenhorst zijn, en dat is geen toeval. De Franse keuken krijgt hier namelijk een Nederlands karakter. Ingrediënten uit de regio, denk aan Veluws ree of schol uit de Noordzee, worden hier namelijk met respect behandeld. De chef geeft ze de hoofdrol in gerechten die weldoordacht zijn. Leuke details zorgen voor smaakschakeringen en fijne texturen, zonder generositeit uit het oog te verliezen.

Lees ook: Niven Kunz Opstaan en weer doorgaan

 

Reactie plaatsen