Sterrenchef Servais Tielman opent Smullies Maastricht
04 april 2022 

Sterrenchef Servais Tielman opent Smullies Maastricht

Maastricht is per 10 maart 2022 een bijzondere patisseriezaak en ijssalon rijker. Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You opende er met zijn compagnons ‘Smullies’, een eigenzinnige en hippe winkel met unieke ijssmaken, bijzondere patisserie, smoothies, milkshakes en koffie.

Smullies is gevestigd aan de Frankenstraat 198 en heeft een opvallend interieur in de kleuren pastelroze en goud. In mei 2022 opent de tweede vestiging in de nieuwe Foodchurch in de Maastrichtse Boschstraat. Smullies is ontstaan uit een idee van de 25-jarige Jonathan van Kleij, die tijdens zijn studie aan de Hotel Management School Maastricht bij restaurant Beluga Loves You (BLY) werkte. Zijn liefde voor de Big Boy Macaron van BLY leidde tot het opzetten van een macaronwinkel als businesscase voor zijn eindscriptie. Servais en Stephanie Tielman waren enthousiast en toen Loes Cordewener - de partner van financieel adviseur van de BLY-groep Guido Mulder - aangaf graag een ijswinkel te willen openen, was Smullies geboren.

Een lust voor het oog
Servais Tielman: “Sinds de opening hebben we een vliegende start gemaakt met veel enthousiaste reacties en rijen voor de deur. Het wisselende assortiment wordt ambachtelijk gemaakt van topkwaliteit ingrediënten. Naast de befaamde Big Boy Macaron waar het allemaal mee begonnen is, is er een keur aan patisserie zoals eclairs, madeleines, luxe gebak, taarten en bonbons. Allemaal kleine kunstwerkjes en een lust voor het oog. De dagelijkse leiding van Smullies is in handen van Jonathan van Kleij en Loes Cordewener. Mijn focus blijft bij mijn restaurants BLY en Flavourz by Servais. Bij Smullies zorg ik voor de culinaire inbreng, zoals het bedenken van smaken en creëren van nieuwe lekkernijen. Dat doe ik samen met de chef-patissier van Smullies, Carlo Lennarts.”

Zoute popcornijs
Het ijsassortiment biedt rond de 20 verschillende smaken. Jonathan van Kleij: “Naast traditionele smaken zoals vanille en chocolade zijn er wisselende specials. In de openingsweken kregen we enthousiaste reacties op de roze rubychocolade met framboos en rozenwater, op de gekarameliseerde witte chocolade met rozemarijn en op het ijs van zoute popcorn. Ook de milkshakes zijn onderscheidend. Veel mensen bestelden de shake met Oreokoekjes en chocolade. We werken samen met ijsmeester Eric Gadema. Hij brengt zijn expertise in, bedenkt samen met Servais de smaken van onze specials en zorgt voor de ijsproductie.”

Kind in de snoepwinkel
Voor de inrichting is gekozen voor de kleuren pastelroze en goud. Loes Cordewener: “Deze tinten passen helemaal bij de kleurrijke patisserie en ijssoorten, je bent hier letterlijk het kind in de snoepwinkel. De originele terrazzovloer combineert mooi bij de roze en gouden tinten en de grote witte lampen boven de toonbanken zijn echte eyecatchers. Luuk Jaspers ontwierp onze huisstijl, waarin het roze en de marmersteentjes van de terrazzovloer zijn verwerkt. Smullies is het hele jaar door geopend van woensdag tot en met zondag. De openingstijden variëren met de seizoenen en met het weer. 

Foto's Smullies: Serge Technau


STRRN Magazine

Reactie plaatsen