Sterrenchefs François Geurds en Mauro Colagreco koken drie dagen de sterren van de hemel in Rotterdam
12 oktober 2021 

Sterrenchefs François Geurds en Mauro Colagreco koken drie dagen de sterren van de hemel in Rotterdam

Sterrenchef François Geurds kookt deze maand samen met de in 2019 uitgeroepen beste chef ter wereld, Mauro Colagreco bij François Geurds Group in Rotterdam. 

Een bijzonder fenomeen dat menig culinaire liefhebber niet wilt missen. Alle drie de dagen zijn dan ook al snel uitverkocht. Met 12 culinaire specialiteiten, signature dishes van zowel Geurds als Colagreco, zal het een ervaring zijn om nooit te vergeten! 

World’s Best Chefs
Het spectaculaire World’s Best Chefs-evenement vindt in oktober plaats in Rotterdam. Drie dagen staan in het teken van verbluffende gerechten van Geurds+Colagreco, waarbij Rotterdam gecombineerd wordt met Zuid-Frankrijk, waar Mirazur, het driesterrenrestaurant van Colagreco, is gevestigd.

Programma
Op 13 oktober start World’s Best Chefs onder de hofbogen in Rotterdam. In restaurants François Geurds en FoodLabs by François Geurds zijn drie dagen lang de sterren niet meer te tellen. Startend met een culinair diner op 13 oktober, wordt op 14 en 15 oktober naast een diner ook een culinaire lunch geserveerd. De 12 culinaire gerechten die onderdeel zijn van dit spectaculaire event worden uitgebreid met een fabuleuze winepairing voor een extra bijzondere ervaring. Dit evenement is op alle dagen al uitverkocht, maar geef de hoop niet op en reserveer een plaats op de wachtlijst via info@buitenlandschezaken.nl. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis lanceert François Geurds limited edition Tamahagane messen. De messen zijn gegraveerd met de namen van beide sterrenchefs. Er zijn maar een beperkt aantal van de Japanse messen beschikbaar die gasten voorafgaand van het evenement kunnen bestellen.

 

 

François Geurds
Sterrenchef François werd al op jonge leeftijd gegrepen door de passie voor koken van zijn moeder. Zo zat hij als kind betoverd voor de oven, verbaasd over wat er daarbinnen gebeurde. François realiseerde zich dat koken zijn roeping was. Hij wilde deze magie begrijpen en de technieken beheersen. Vandaag de dag streeft hij bij alles dat hij aan zijn gasten serveert naar perfectie. Samen met zijn team creëert hij elke dag opnieuw culinaire ervaringen om nooit te vergeten bij zijn restaurants François Geurds (2 Michelinsterren) en FoodLabs by François Geurds (1 Michelinster).

 

 

 

Mauro Colagreco
De in Argentinië geboren Mauro Colagreco verhuisde op jonge leeftijd naar Frankrijk, waar hij werkte met verschillende gerenommeerde chef-koks, waaronder Bernard Loiseau. Na een schat aan ervaring te hebben opgedaan, opende hij in 2006 zijn restaurant Mirazur om zijn onderscheidende kijk op gastronomie uit te drukken. Zijn restaurant en Colagreco zelf hebben vele onderscheidingen ontvangen, waaronder drie Michelin-sterren en het is uitgeroepen tot ‘Best Restaurant in the World’ door World’s 50 Best Restaurants.

 

 

 

 

Reactie plaatsen