Sterrenchefs slaan handen ineen voor de Hartstichting
27 september 2021 

Sterrenchefs slaan handen ineen voor de Hartstichting

Op 7 oktober a.s. staan vooraanstaande topchefs goed voor maar liefst 6 Michelinsterren met elkaar in de keuken voor de Hartstichting.

De chefs bereiden een 6-gangen diner in de Grote Kerk in Den Haag om geld in te zamelen voor gezonde harten. Onder hen is ook Dennis Huwaë van Daalder Culinair (Het Sieraad, restaurant Daalder en een derde restaurant dat momenteel verbouwd wordt). Onlangs steeg hij naar plaats 64 op de ranglijst van beste chefs ter wereld. Hij heeft een persoonlijke reden om deel te nemen aan dit bijzondere evenement.

“Ik word de beste kok van Nederland”, belooft Dennis Huwaë op zijn vijftiende aan zijn vader als hij begint aan de opleiding Consumptieve Techniek. Nog maar net begonnen aan de opleiding, kreeg hij een telefoontje van zijn oom. Op de familiedag had mijn vader een hartstilstand gekregen tijdens een spelletje badminton. Er is geprobeerd om hem te reanimeren, maar dat heeft hem niet kunnen redden. Hij werd veertig jaar.”

Zelfstandig worden
Dennis en zijn zusje moesten daarna snel zelfstandig worden. Het is nu twintig jaar geleden, pas sinds kort kan hij er over praten. “Mijn vader heeft me opgevoed vanuit het standpunt ‘een man een man, een woord een woord’. Ik voelde heel sterk dat ik mijn belofte aan hem moest waarmaken” De sterrenchef werkte hiervoor vaak bijna de klok rond. Alles moet kloppen. “Eigenlijk niet vol te houden. Op mijn dertigste verjaardag zei één van mijn ooms ‘nu is het genoeg, je hebt je vader al lang laten zien dat je het kunt, je moet nu je eigen leven gaan leiden’. Dat is het moment geweest dat ik iets voor mezelf wilde beginnen.”

Leven vanuit het hart
Alles wat Dennis doet, doet hij vanuit zijn hart. “Dingen moeten goed voelen, ik wil ergens blij van worden. Daar wil ik anderen in meenemen. Ik ben heel zorgzaam, voor mijn vrouw en kinderen, mijn moeder, mijn opa en oma. Ik ben een familiemens.” Dat familiegevoel heeft Dennis ook in zijn werk. Met zijn team wil hij zijn gasten een totaalbelevenis geven. “Een mooi opgemaakt bord, goede gerechten, maar ook een sfeervolle plek, goede kleding, fijne muziek en vernieuwend zijn. Die perfectie, zo ben ik, dat gaat er niet meer uit. Het is onderdeel van mijn DNA.”

Gezond leven
Door wat er met Dennis’ vader is gebeurd, let hij zelf op zijn gezondheid. Hij traint dagelijks en loopt lange afstanden hard. “Elk jaar laat ik een check-up doen, zoals cholesterol prikken en bloeddruk meten. Ik ben dan altijd weer zenuwachtig voor de uitslag, maar ik vind het fijn dat er naar gekeken wordt.”

Bijdragen
“Toen ik benaderd werd om mee te doen aan het Harten Diner voor de Hartstichting, heb gelijk ja gezegd. Twee keer per jaar doe ik iets voor een goed doel. Ik vind het belangrijk dat mensen voor elkaar zorgen. Vorig jaar kookte Dennis een verrassingsdiner voor thuis, samengesteld door zes chef-koks. Dit jaar het diner in de Grote Kerk samen met collega’s Erik van Loo** (Parkheuvel), Jermain de Rozario* (De Rozario), Raoul Meuwese (Bridges & Oriole garden bistro), Bas Hoog (Gallery61), Edwin Vinke** (De Kromme Watergang). Er zijn optredens van artiesten als Lucas Hamming, Maaike Ouboter en Berget Lewis. De avond wordt gepresenteerd door Dennis Weening.

Aanmelden voor de laatste tafels kan via www.hartendiner.nl

Reactie plaatsen