Sterrenrestaurant OONIVOO opent wijnwinkel
01 oktober 2021 

Sterrenrestaurant OONIVOO opent wijnwinkel

Op 1 en 2 oktober is het feestelijke openingsweekend van OONIVOO Wines & More aan de Markt 21 in Uden, schuin tegenover het gelijknamige restaurant.

Wijn-enthousiastelingen uit alle geledingen kunnen hier in een onbevangen sfeer terecht voor kwaliteitswijnen op alle niveaus, en kunnen optimaal gebruikmaken van de aanwezige kennis en kunde binnen het team. Zo is er een wisselend aanbod RANKED BY OONIVOO wijnen. Dit zijn rode en witte wijnen tussen de € 6 en € 15, die door de wijnspecialisten van OONIVOO persoonlijk zijn geselecteerd als thuiswijn om je werkdag mee af te sluiten, je weekend mee te beginnen of om gezellige momenten mee in te vullen in goed gezelschap.

In een speciale geklimatiseerde ruimte in de winkel worden de wijnen uit het restaurant en exclusieve wijnen onder ideale omstandigheden gepresenteerd. Vinologen Feddo van Riel en Willem van den Brandt (in opleiding) kijken ernaar uit om wijnliefhebbers uit Uden en omstreken gastvrij te ontvangen.

Professionele genieters
Beide mannen hebben volop ervaring in de horeca en kwaliteitsvakhandel voor wijnen. Wat hen betreft hebben ze het mooiste vak ter wereld. Willem: “Het mooie aan wijn vind ik de jaargangen. Wijn houdt daardoor altijd iets verrassends, dat geeft spanning.” Feddo vult aan: “Wijn is zo gelaagd en complex, daardoor leer ik nog elke dag bij.”

Kwaliteitswijn voor iedereen
Marco van Bergen, eigenaar van restaurant OONIVOO, bracht Feddo en Willem bij elkaar. Sommelier Michiel van het restaurant maakt het vaste team compleet. Willem licht de
connectie toe: “De winkel en het restaurant dragen dezelfde naam en liggen letterlijk op een steenworp afstand van elkaar. We zijn op een smakelijke manier aan elkaar verbonden. Zo vind je wijnen uit het restaurant terug in onze winkel.” Feddo: “En net als het restaurant is OONIVOO Wines & More heel toegankelijk. Of je voor je thuiswijn net je eerste stappen buiten de supermarkt zet, of als kenner op zoek bent naar een mooie fles voor je collectie, dit is de plek waar je wilt zijn. Dat is ook een van onze beloftes: kwaliteitswijn toegankelijk maken voor iedereen.”

Selectie van 1.500 wijnen
Behalve de winkel is er ook een webshop waar liefhebbers 24 uur per dag terecht kunnen om hun favoriete flessen thuis te laten bezorgen. Het assortiment is het grootste van de regio, onder meer vanwege de directe lijnen met gerenommeerde wijnproducenten. Door inkoopkracht te bundelen maakt OONIVOO mooie wijnen beschikbaar voor een groot publiek. Maître-sommelier Martien van restaurant OONIVOO is betrokken bij de inkoop. “We hebben 1.500 wijnen op voorraad en je vindt er geen fles waar we zelf niet enthousiast over zijn. Er valt dus echt iets te kiezen.”

Openingsweekend: open het verhaal
Tijdens het openingsweekend pakt OONIVOO Wines & More flink uit, met als thema: ‘open het verhaal’. Feddo legt dit concept uit. “Iedere wijn is en ontwikkelt anders, heeft een eigen verhaal. Willem: “Wat er ná de aankoop met de wijn gebeurt, is voor iedereen anders. Dat is het begin van jouw verhaal. Met ons thema en adviezen op maat voor wie dat wil, brengen we mooie verhalen bij elkaar.”

En voor wie nog een laatste aanmoediging nodig heeft: bezoekers tijdens het openingsweekend dingen mee naar een diner bij het OONIVOO restaurant.

Voor meer informatie: OONIVOO.NL

Reactie plaatsen