Topchef Jonathan Zandbergen start online culinair platform CHEFFD
27 september 2021 

Topchef Jonathan Zandbergen start online culinair platform CHEFFD

Met gepaste trots kondigde Jonathan Zandbergen, executive chef van Restaurant Hotel Merlet* tijdens de perspresentatie op woensdag 22 september het nieuwe platform ‘CHEFFD’ aan. Een online culinair platform waar de internationale wereld de kennis, kunde, passie maar vooral de liefde voor het gastronomische vak met elkaar deelt.

Door: Nancy Vianen

“De inspiratie voor het beeld van het platform komt van de cinematografische high-end serie ‘Chefs’Table’ van de streamingservice Netflix.” Een bekroonde filmserie waar de belevingen en inspiraties van chefs, hun kook- en leefstijl en bijzondere leveranciers aan bod komen door middel van zeer inspirerende storytelling.

CHEFFD is een internationale website waar sterrenchefs de inspiratie en achtergrondverhalen achter hun signatuurgerechten delen. De bedoeling was om dit niet in een standaard vorm maar als concept op een verfrissende manier neer te zetten in een professionele documentaire stijl. Het verhaal van de chef in een interview opnemen en vervolgens de beelden uit de keuken daaronder monteren. Het verhaal gaat over een bereiding of een product of bv. een internationale reis waarbij de inspiratie voor het gerecht is ontstaan.

De site kent vier categorieën en is gebaseerd op de gebruiksvriendelijkheid van Netflix. Een gast chef krijgt zijn eigen profiel op CHEFFD met zijn vier signatuurgerechten. De site kent tevens een hele serie aan inspirerende documentaires en een aparte categorie met recepten Het is een niet alleen een on going database alsook een online kookboek met videorecepten en iedere week is er nieuwe en actuele content. CHEFFD richt zich op de professionals, de young professionals en ook zeer zeker de hobbykoks die hongerig zijn naar sterrenrecepten.

Met dit initiatief heeft Jonathan tevens de ultieme missie om alle leerling-koks tot 25 jaar gratis een CHEFFD-abonnement te geven in realisatie met de academies. De nieuwe generatie (de chefs van de toekomst!) is namelijk altijd op zoek naar content en inspiratie.

Note: CHEFFD is online tot december 2021 gratis uit te proberen, daarna wordt het een betaald lidmaatschap.


Het allereerste abonnement van CHEFFD werd met veel
enthousiasme aangeboden aan zanger én vaste gast, Marco Borsato.

Voor meer informatie: CHEFFD

Reactie plaatsen