Na ruim zeventien jaar, waarvan de laatste dertien met een Michelinster, sluit restaurant Mijn Keuken in Wouw.
‘Met deze gedachte speelden we al een aantal maanden. Om zo’n besluit te nemen is er nooit een geschikt moment, want een zaak waar je 17 ½ jaar keihard aan gewerkt hebt laat je niet zomaar los. Tegelijkertijd voelde het alsof Mijn Keuken ons in z’n greep had’, aldus chefkok Pieter Bosters op zijn Facebook pagina. ‘Door focus en veel werken is de droom van een Michelinster werkelijkheid geworden, waar we tot op de dag van vandaag erg trots en dankbaar voor zijn.’
Straf
Meerdere factoren samen gaven echter de doorslag voor deze sluiting. De krapte op de arbeidsmarkt, stijgende kosten in vaste lasten & producten, maar ook het terugbetalen van alle corona steun, door slechts 1,5% teveel omzet. Het voelt alsof je wordt gestraft voor een eerlijke boekhouding en de verantwoording die je als werkgever hebt genomen door een team aan het werk te houden in tijden van crisis.
Deze ‘negatieve flow’ laten we nu los en we kijken terug op een mooie tijd in Mijn Keuken, met lieve, dankbare gasten en leuke, hardwerkende collega’s. 17 ½ jaar lang spendeerden we de meeste uren in Mijn Keuken, nu maken we tijd voor ons gezin en privéleven. Vanuit daar gaan we verder kijken welke manier van werken daar in past. We hebben nog zoveel ambities, ideeën en concepten die we graag willen uitvoeren. Dus het is tijd om deze periode af te sluiten en ruimte te maken voor nieuwe ontwikkelingen.
We blijven graag in contact met onze gasten en lekker koken zal altijd onderdeel zijn van ons bestaan. De website blijft nog even in de lucht en onze social media accounts blijven ook actief. Hier zullen we blijven delen wat ons bezighoudt. Vanaf heden zullen de deuren van het pand niet meer openen als restaurant. De invulling die het prachtige pand aan de Markt gaat krijgen is nog niet bekend.’
STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederlan.
Wilna Korstanje-Ulijn
op 18 Feb 2023