Oliebollen van sterrenchef Herman Cooijmans
23 december 2022 

Oliebollen van sterrenchef Herman Cooijmans

Door Michelin bekroond restaurant Eden* in Valkenswaard zet traditie voort.

Restaurant Eden in Valkenswaard verkoopt oudejaarsdag oliebollen. Niet zomaar oliebollen, maar oliebollen gemaakt door een door Michelin bekroonde sterrenchef. En dus kun je kiezen voor beslag met kaviaar en gedroogde ham of een oliebol met Aziatische twist. Wie het liever wat meer standaard heeft, gaat voor rozijnen en appel of naturel.

Corona heeft niet alleen maar negativiteit gebracht. Natuurlijk konden Herman Cooijmans en Robin Groos van het met een Michelinster bekroonde restaurant Eden in Valkenswaard de afgelopen twee jaar geen gasten ontvangen tijdens de kerstdagen. Maar dat slechte nieuws heeft wel iets positiefs gebracht. De ondernemers zijn oliebollen gaan bakken op de laatste dag van het jaar. Dat is zo goed bevallen dat ze dat dit jaar opnieuw doen.

Verkoop online en offline
Zaterdag 31 december bakken ze van 12.00 tot 17.00 uur in de keuken van hun restaurant aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. Daar kunnen de gereserveerde oliebollen en beignets dan worden opgehaald. Een bestelling plaatsen, kan alleen online via Eden-shop.

Door Michelin bekroond
Sterrenchef Herman Cooijmans bakt vier soorten oliebollen, appelbeignets en banaanbeignets. Naast de standaard oliebol - uiteraard met beslag op sterrenniveau - zijn dat een Aziatische variant, de oliebol met appel en rozijnen en de signatuuroliebol van de chef. In het beslag van die laatste zitten stukjes Limburgse gedroogde ham (kuusj), en verder Anna Dutch-kaviaar uit Eindhoven, vanillesuiker en gel.

Appelbeignets
Ook in de appelbeignets is de hand van de chef zichtbaar. Deze worden op smaak gemaakt met een vleugje rommelkruid en sandelhout. Rommelkruid is een oud en traditioneel Nederlands kruidenmengsel, dat wat betreft smaak veel weg heeft van speculaas. De banaanbeignets ten slotte worden op smaak gemaakt met een vleugje vijf spices-kruiden, die zorgen voor wat extra pit.

Voor de oliebollen geldt een vanaf-prijs van 1,25 euro, de vanafprijs voor de appel- en banaanbeignets is 2,15 euro. Voor meer informatie kan worden gekeken op de website van restaurant Eden: www.restaurant-eden.nl.

Over restaurant Eden
Restaurant Eden opende de deuren in april 2019. De naam is afgeleid van Garden of Eden of Hof van Eden, dat staat voor weelderigheid en een luxueus leven. Eigenaren zijn Herman Cooijmans en Robin Groos. Cooijmans staat in de keuken, Groos is gastheer en verzorgt de wijnen. Amper twee jaar na hun start beoordeelde Michelin de eetgelegenheid met een ster.

Beiden hebben een lang verleden bij Hostellerie Vangaelen in Heeze. Herman Cooijmans stond verder in de keuken van Juliana, op het moment dat dit restaurant een Bib Gourmand van Michelin ontving, en op het cv van Robin Groos staat ook Sabero in Roermond.

STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland

Bekijk hier ons welkomstcadeau

Reactie plaatsen