Goud voor chefs van Michelin sterrenrestaurant Het Koetshuis.
22 februari 2023 

Goud voor chefs van Michelin sterrenrestaurant Het Koetshuis.

De Nederlandse chefs Tom Lamers en Tim Hoppe winnen goud en plaatsen zich voor de finale van Global Chef's challenge in Singapore 2024.

Op maandag 20 februari heeft Nederland zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Globals Chef's Challenge in Singapore in 2024. Deze wedstrijden worden georganiseerd door World Association of Chefs Societies (WACS) waar in Nederland het Gastronomisch Gilde bij aangesloten is.

In totaal deden 18 Europese landen mee aan de wedstrijd in Rimini, Italië. De deelnemers moesten een voorgerecht en een hoofdgerecht presenteren aan de jury waarin heilbot en kalfsvlees van de VanDrie Group de verplichte onderdelen waren.

De teams hadden hier 2,5 uur de tijd voor en de jury hield de tijd strak in de gaten. Het Nederlands team werkte geconsenteerd en georganiseerd aan hun gerechten en deze gingen er precies op tijd mee naar de jury.

Tom Lamers en Tim Hoppe, respectievelijk chef en chef de partie, bij restaurant Het Koetshuis in Bennekom waren tevreden met hun gerechten. ‘De cuisson van ons kalfsvlees gerecht was subliem en de jury gaf aan dat dit het beste gerecht van de dag was, dat is natuurlijk heel gaaf!’

Ook de jury roemde het gerecht met de heilbot van Lamers en Hoppe, ‘Als je deze op de kaart zet gooi je hoge ogen bij Michelin’. En dat is één ding wat zeker is aangezien dit gerecht door Michelin is bekroond met een ster.

Nederland was ook vertegenwoordigd in de jury door Waldrik Kremer die sinds enkele jaren zich jurylid voor Worldchefs mag noemen. Hij is de enige Nederlander in het jury circuit en is al vele jaren betrokken bij het Nederlands Culinair Team. ‘Deze gouden medaille geeft maar weer aan dat Nederland bij de hogere regionen van het wedstrijd koken hoort, na een mooie prestatie van het team in Luxemburg in november nu deze kwalificatie geeft aan dat wij echt meedoen in de top.’

STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.

Check ons welkomstgeschenk!

Reactie plaatsen