SVH reikt eerste 'Horeca Hart' uit.
28 december 2022 

SVH reikt eerste 'Horeca Hart' uit.

Er zijn tal van awards voor de horeca, veelal voor de besten of op hoog niveau. Maar ook op andere plekken binnen de horeca gebeuren hele mooie dingen. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft daarom het Horeca Hart in het leven geroepen. 

Speciaal voor mensen met een hart voor de horeca die helpen om de sector op een mooie manier uit te dragen. Eric Frericks, werkzaam in de keuken bij Prins Heerlijk in Tilburg, ontving vol trots het eerste Horeca Hart uit handen van SVH directeur Ricardo Eshuis.

Het Hart voor de Horeca is bedoeld om iemand in het zonnetje te zetten die zich onderscheidt door zich in te zetten voor de horeca, het vak uitdraagt als een ambassadeur en daarnaast gewoon lekker werkt in de branche. "We hebben dit soort mensen nodig om te laten zien hoe mooi het vak is. Niet alleen SVH Meesters en winnaars van wedstrijden zijn boegbeelden, maar juist ook de gewone mens met een groot hart voor de horeca kan inspiratie bieden," aldus directeur van SVH Ricardo Eshuis.

Ricardo Eshuis (r) overhandigt eerste Horeca Hart aan Eric Frericks (l)

Community
De mensen kennen Eric van zijn Facebookgroep. Tien jaar geleden begon het: aan de personeelstafel kwam Eric met het idee om een eigen community te beginnen onder medewerkers in de horeca. Een groep om inspiratie, tips, nieuws en vacatures te delen voor iedereen die werkzaam is in de horeca. 

En met succes: de groep Chefkoks/Koks/Gastheren/Gastvrouwen/Patissiers op Facebook heeft inmiddels bijna 44.000 leden waar stiekem heel wat uren aan het beheren ervan in zitten. Eshuis: "Het is knap hoe Eric deze groep heeft opgezet én ook de juiste mensen om zich heen heeft weten te verzamelen om alles in het gareel te houden. Tegelijkertijd is het een mooi initiatief dat de horeca dichter bij elkaar brengt. Met deze groep is heel wat teweeg gebracht."

Afstand
Maar Eric is veel meer dan de community. "Hij is een groot voorvechter voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, om die aan de slag te laten gaan in de horeca. Hij laat geen moment onbenut om uit te leggen dat, als je het werk een beetje anders organiseert, er heel veel mensen aan de slag kunnen in de horeca. Dat maakt Eric echt een ambassadeur van ons vak," aldus Eshuis.

Over Prins Heerlijk
Participatie en ontplooiing van jongeren met (ernstige) leerproblemen is de missie van Prins Heerlijk. Met als doel de zelfstandigheid en een positief zelfbeeld te vergroten. In de methodiek van Prins Heerlijk staan voor de jongeren dan ook begrippen centraal als ‘ontwikkeling, eigen regie, verantwoordelijkheid op eigen niveau, welzijn, zelfwaardering en meedoen’. De jongeren ontwikkelen zich tot dienstverlenende medewerkers in de horeca, detailhandel en zorg.

Prins Heerlijk realiseert dit in eigen leer-werkbedrijven in de horeca en detailhandel en in samenwerking met werkgevers in de horeca, detailhandel en de zorg. Voor een aantal jongeren is extra individuele ondersteuning nodig bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ook daarvoor heeft Prins Heerlijk professionele begeleiders in dienst. Begeleid wonen in de eigen woningen van Prins Heerlijk is mogelijk.

Iemand voordragen? 
Ken je iemand in jouw omgeving, binnen jouw bedrijf, organisatie of school met een echt hart voor de horeca? Dan nodigen we je van harte uit om deze persoon voor te dragen! Stuur een mail naar ricardo.eshuis@svh.nl o.v.v. Horeca Hart met daarin een motivatie.

STRRN Magazine - alles over de culiniare top van Nederland


Check ons welkomstcadeau

Reactie plaatsen