Topchef Michel van der Kroft brengt Portugal naar Amsterdam.
16 februari 2023 

Topchef Michel van der Kroft brengt Portugal naar Amsterdam.

In hartje Amsterdam staat deze maand tweesterrenchef Michel van der Kroft van restaurant ‘t Nonnetje** zijn bekende Portugese pastéis de nata te bakken.

De sterrenzaak in Harderwijk is deze periode gesloten vanwege een grondige verbouwing. Michel: ‘De zaak is helemaal gestript, binnen de bestaande muren van het pand wordt een compleet nieuw restaurant gerealiseerd. De indeling wordt totaal anders wat meer rust brengt en een uitstraling van internationale allure heeft . Na de verbouwing starten we met maximaal 36 couverts, tien minder dan voor corona.  Hierdoor kunnen wij ons nog meer focussen op continuïteit en kwaliteit en onze gasten een ultieme beleving kunnen meegeven.'

Pop-up stand
Via mijn vriend Carsten Klint zijn we hier in De Nieuwe Spiegelstraat met onze pop-up stand voor de deur van restaurant Pasta e Basta neergestreken. Een unieke plek in Amsterdam waar wij met open armen zijn ontvangen. Op deze manier dragen we met alle Nonnen een steentje bij aan de verbouwing en blijven we in de spotlights. En het gaat goed, het hele team is hier deze maand van woensdag t/m zondag in de keuken van Pasta e Basta bezig met het maken van pastéis de natas.
 Pastéis de nata
Is hėt nationale gebakje van Portugal, ooit door nonnen ontwikkeld! Het kleine met custard gevulde taartje heeft een heerlijke krokante korst. Michel: ‘Ik maak pastéis de nata al heel lang in ‘t Nonnetje en dacht hem helemaal perfect te hebben. Toch ben ik nog een stapje verder gegaan in de ontwikkeling van het deeg waardoor het gebakje nog crunchier is geworden.’

Vanaf 1 maart zijn de Nonnen handen weer hard nodig in Harderwijk voor de voorbereidingen van de heropening van ‘t Nonnetje op 15 maart. Dus pak je kans om kennis te maken met Michel en zijn magische pastéis de natas in hartje Amsterdam.


Adres
Pasta e Basta
Nieuwe Spiegelstraat 8
1017 DE Amsterdam
 

Openingstijden pop-up
Open t/m 28 februari 2023
woensdag t/m zondag
11:00 - 16:00 uur 

STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland


Reactie plaatsen