Topchef Sidney Schutte opent tijdelijk restaurant in Middelburg.
21 juni 2020 

Topchef Sidney Schutte opent tijdelijk restaurant in Middelburg.

De Zeeuwse top-kok Sidney Schutte, bekend van sterrenrestaurant Spectrum in Amsterdam, opent binnenkort een tijdelijk restaurant in Middelburg.

Klein Café Cliché wordt het kleine zusje van het gelijknamige restaurant in Amsterdam, dat Schutte en jeugdvriend Marco Doeleman uit Middelburg twee jaar geleden opgestart hebben. “Spannend. Ik ben heel benieuwd wat mensen ervan vinden.”


Het restaurant van Sidney Schutte en Marco Dieleman opent op 3 juli (foto: Omroep Zeeland)

De plannen voor een vast restaurant waren dit voorjaar dan ook al vergevorderd maar toen kwam de corona crisis om de hoek kijken. Daardoor wordt het in eerste instantie een tijdelijk restaurant, dat alleen in de weekenden in juli, augustus en september geopend is. “We hadden al mensen in dienst genomen”, zegt Doeleman. “Die mensen wil je bij je houden omdat ze goed zijn. Daarom zijn we gaan kijken naar andere mogelijkheden.”

‘Een kleinere versie van Amsterdam’
Ze kwamen uit in het pand dat ook gebruikt wordt door Sociëteit De Vergenoeging (in de Gortstraat). Geen haute cuisine, maar: “Gezellig, knus, huiselijk…”, omschrijft Sidney Schutte zijn restaurant. Schutte staat straks niet zelf in de keuken, maar heeft zich wel met het menu bemoeid. “We pakken eigenlijk de leukste en bestlopende gerechten van Amsterdam. Het wordt een kleinere versie van Amsterdam, vandaar ook Klein Café Cliché.”

¨Het haalt veel energie omhoog.
Sidney Schutte over bezig zijn met het restaurant in Middelburg

Dat ze nu een restaurant beginnen in hun thuisbasis, maakt dit avontuur extra bijzonder. “Hartstikke leuk. Nu zie ik mijn ouders ook wat vaker”, grapt Schutte, die tegenwoordig in Amsterdam woont, maar geboren is in Nieuwland. “Nee, maar ik ben ook heel benieuwd wat mensen ervan vinden.”

Want ook al heb je al twee sterren voor een ander restaurant op zak, het blijft spannend. “Nieuwe dingen zijn altijd spannend. Ik vind het erg leuk. Het haalt heel veel energie omhoog.”

Bron: Omroep Zeeland

Het nieuwe STRRN Magazine is uit!
Bekijk hier de inhoud

Reactie plaatsen