Wijnbar Hemel & Aarde in Utrecht geopend
06 juni 2024 
in top 10

Wijnbar Hemel & Aarde in Utrecht geopend

Het team van Restaurant Hemel & Aarde volgt op een nieuwe manier de seizoenen.

De liefde voor wijnen is bij Restaurant Hemel & Aarde al jaren in ieder glas te proeven. Vorige maand is daar een tweede plek bij gekomen: het team achter het Utrechtse restaurant opende officieel hun wijnbar, een plek om verrassende wijnen te proberen en te ontdekken. In Wijnbar Hemel & Aarde volgt het team op een nieuwe manier de seizoenen door de glazen te vullen met elegante wijnen van over de hele wereld.

In 2023 begint het team van Hemel & Aarde, met wat glazen wijn op tafel, te brainstormen: Wat zouden ze kunnen doen met die extra ruimte naast het restaurant? Een plan dat begon met ‘We maken het gewoon gezellig en zetten er wat goede dozen wijn neer’ veranderde in ongeveer een jaar in een groter idee: een bijdehand zusje voor ’t restaurant.

WIJNBAR HEMEL & AARDE
Wijnbar Hemel & Aarde volgt dezelfde filosofie als het restaurant: een verrassend menu vol seizoensproducten wordt met veel persoonlijke service geserveerd. Het sommeliersteam ging samen op zoek naar zowel klassieke wijnen als flessen uit onverwachte wijnregio’s. Op het menu staan de bekende druivensoorten naast hidden gems van kleinere boeren en wijnhuizen. Wat ze verbindt? Het zijn stuk voor stuk pure en elegante wijnen. Het maakt van Wijnbar Hemel & Aarde een plek om dat glas ‘gegarandeerd goed’ te drinken of juist hele nieuwe dingen te ontdekken. Wijnen veranderen met de jaargetijden mee. Net als de bites op de borrelkaart.

‘Hemel & Aarde’ chef René van der Weijden laat gasten met nieuwe ingrediënten borrelen. Naast de glazen wijn serveert het keukenteam creatieve bites als Korean Style zwezerik met een glaze van pepermiso, oesters met koffieponzu, en krokante boerenopleg – alsof je het kaaskorstje van een tosti eet. Buiten de snacks om komen uit de keuken ook kleine gerechten om te delen. Zoals een rode biet uit de klei met gerookte amandel en de BBQ-prei met romesco. Bladerend langs de wijnen en snacks op het menu proberen borrelaars steeds iets nieuws.

RESERVEREN
De verandering van de jaargetijde proeven in het glas? Reserveer dan nu via WijnbarHemel-Aarde.nl. Al laat Wijnbar Hemel & Aarde altijd een paar stoelen vrij voor wie liever spontaan binnenwandelt. Voor groepen of zakelijke bijeenkomsten is ook de wijnkelder van de wijnbar te boeken.

STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.

 

Reactie plaatsen