Kookwedstrijd Minder Zout, Meer Smaak Award 2024 - smaakvol koken met minder zout.
21 mei 2024 

Kookwedstrijd Minder Zout, Meer Smaak Award 2024 - smaakvol koken met minder zout.

Met Smaakmakers wil de Nierstichting samen met restauranteigenaren, chefs en koks in opleiding en smaakpartners de gewoonte van te veel zoutgebruik in de professionele keuken en in de voedingsindustrie in het algemeen doorbreken. En dat is belangrijk omdat te veel zout eten slechts is voor je nieren. 

Deze unieke wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Euro-Toques Nederland, HANOS en de Nierstichting en vindt plaats op dinsdag 24 september van 11.00-16.00 uur tijdens Gastvrij Rotterdam Ahoy Hal 4

Inmiddels hebben ruim 1,7 miljoen Nederlanders chronische nierschade. Door bewust te kiezen voor pure smaken, andere kruiden en bereidingen willen we iedereen laten ervaren dat minder zout zelfs méér smaak oplevert!

Ben jij een echte Smaakmaker?

Dan is deze wedstrijd echt iets voor jou. Want echte Smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en meest verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen, pitten, zaden en zuren of bereidingstechnieken zoals fermentatie. En dat is niet alleen beter voor de smaakpapillen, maar ook nog eens veel gezonder.

Tijdens de wedstrijd koken chef en jong talent uit eigen keuken een driegangen menu voor een vakjury van 4 personen. Dit driegangenmenu mag in totaal maximaal 2 gram zout bevatten. Daarnaast streef je naar gezond koken volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Je team maakt daarnaast een 30-tal amusehapjes voor het publiek ( publieksstem). In samenspraak met moderator Edwin Loos inspireer je het publiek zoutbewust te koken. Nierstichting zal flyers verzorgen met recepturen, tips & tricks ter inspiratie.Hoofdprijs
Het winnende team ontvangt een waardecheque van maar liefst 500 euro beschikbaar gesteld door HANOS. Tevens ontvangen alle deelnemers een waardecheque ter sponsoring van de ingrediënten. Heb jij interesse? Stuur je email aan info@euro-toques.nl. Je ontvangt dan alle wedstrijdinformatie. De Nierstichting voorziet je van advies en spelregels. Deze wedstrijd zal breed uitgezet worden in de vakmedia, zo ook in:

STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.
Reactie plaatsen