Binnenkort neemt de zoon van topchef Edwin Vinke het roer over in het restaurant. Edwin en Blanche Vinke hebben besloten dat het tijd is voor hun zoon Tom (28) om het stokje over te nemen. Vanaf 1 september zal Tom de leiding hebben over het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant.
De afgelopen zes jaar heeft Tom intensieve training gekregen van zijn vader, zowel als chef-kok als ondernemer. Daarvoor heeft hij ruime ervaring opgedaan bij verschillende nationale en internationale topzaken, waaronder Parkheuvel**, De Groene Lantaarn**, restaurant The House* in Cliff House Hotel in Ierland, en El Celler de Can Roca*** in Spanje.
Toekomst
Blanche en Edwin Vinke zullen hun zoon tijdens deze transitie blijven ondersteunen. Hoewel ze zelf nog lang niet aan stoppen denken, richten ze zich wel op de toekomst: "Wat je samen in dertig jaar opbouwt en als levenswerk beschouwt, wil je graag voortgezet zien. Wat is er dan mooier dan wanneer je eigen zoon hetzelfde Zeeuwse culinaire DNA deelt en de ambitie heeft om het restaurant van zijn ouders voort te zetten? Na vijf jaar intensieve samenwerking is nu het moment gekomen voor deze volgende stap en voor Tom om mede-eigenaar te worden. Wij blijven hem ondersteunen, maar op termijn wil hij natuurlijk volledig op eigen benen staan. Zo is de toekomst en de kwaliteit van De Kromme Watergang gewaarborgd."
Tom ziet zijn droom nu werkelijkheid worden. ‘Mijn ouders hebben dit restaurant vanuit het niets opgebouwd en er alles voor gegeven, en ik ben vastbesloten om hetzelfde te doen.'
Lees ook: Column van de chef - door Edwin Vinke, De Kromme Watergang**
STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.