Big Green Egg presenteert Evergreens from around Europe
03 mei 2024 

Big Green Egg presenteert Evergreens from around Europe

Evergreens - where food and music come together
Twee jaar voorbereiding, liefde, passie en veel plezier. Graag presenteren wij u Evergreens from around Europe. Een unieke combinatie van recepten en muziek zoals nog nooit eerder is verschenen. Uitgebracht ter ere van het 50-jarig gouden jubileum van Big Green Egg.

Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend. 
Evergreens from around Europe bevat de allermooiste Evergreens om te koken én te luisteren. Deze exclusieve Golden Edition bevat een receptenboek, een muziekboek en drie LP’s in goudkleurige uitvoering, gebundeld in een speciaal ontworpen seventies platenkoffer. Hij verschijnt in een Limited Edition van 1974 exemplaren, het jaar dat Big Green Egg is ontstaan in Amerika. Elke koper ontvangt een uniek genummerd exemplaar, herkenbaar aan een messing plaatje op de voorzijde. Evergreens is een must have en een collectors-item voor elke EGG-er met een creatief hart.

Recepten
Het receptenboek bevat meer dan zestig gerechten, echte Evergreens, uit verschillende Europese landen. Het boek is luxe uitgevoerd in goud op snee. Bij elk recept hoort een verhaal waarin de culinaire cultuur en de specifieke en geliefde ingrediënten van het land aan bod komen. Zo is meteen duidelijk waarom het betreffende gerecht een Evergreen van het land is. Executive Chef Michèl Lambermon heeft de recepten een upgrade gegeven en zo aangepast dat ze goed te bereiden zijn op de Big Green Egg.

Muziek
Evergreens from around Europe bevat drie LP’s in goudkleurige uitvoering met maar liefst dertig nummers uit verschillende Europese landen. De muziek is geselecteerd door Leo Blokhuis, bekend als popmuziek journalist en TV- en radiopresentator. Hij heeft gekozen voor niet-alledaagse Evergreens, maar juist nummers met een sterke soul. Alle nummers zijn opnieuw geproduceerd en ingezongen. Elegant en stijlvol, waarbij de eigenheid van de oorspronkelijke muziek is gerespecteerd. Easy listening, passend bij een mooie avond met vrienden en genieten van easy cooking op de Big Green Egg. 

Op de albums hoor je een aantal geweldige artiesten terug. Ellen ten Damme heeft meerdere nummers ingezongen en concertpianiste Iris Hond componeerde een aantal prachtige piano-arrangementen die ze op haar eigen, voortreffelijke wijze speelt. Cesar Zuiderwijk, drummer van de voormalige band The Golden Earring, hoor je ook terug op het album, net als Sven Figee, met zijn onmiskenbare Hammond orgel.

Bij de muziek zit een prachtig boek in goud op snee met achtergrondverhalen bij alle nummers en de originele foto’s van de albumcovers en artiesten. En een exclusieve foto van Cesar Zuiderwijk, gemaakt én gesigneerd door topfotografe Patricia Steur.Evergreens from around Europe is vanaf 16 mei verkrijgbaar voor 375 euro via de Big Green Egg fanshop


STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland


Reactie plaatsen