Nieuw interieur voor Beluga Loves You Maastricht
16 maart 2021 

Nieuw interieur voor Beluga Loves You Maastricht

Sterrenrestaurant Beluga Loves You* in Maastricht heeft de laatste hand gelegd aan een nieuw interieur. Het restaurant van chef Servais Tielman en gastvrouw Stephanie Tielman is verdeeld over drie ruimten met elk een eigen sfeer en thema. Daarbinnen verplaatst de gast zich van aperitief tot en met koffie en maakt hij een unieke culinaire reis door drie werelden. Het interieur is ontworpen door Jeroen Smeele van SMEELE Design en weerspiegelt Servais Tielmans voorliefde voor het koken met producten uit de regio Maastricht.

Na de overname van Beluga Loves You in september 2019 door Servais en Stephanie Tielman ontving het restaurant in januari 2020 onder Servais Tielman haar eerste Michelinster. Servais kookte eerder een ster in zijn voormalige restaurant Cucina del Mondo in Heerlen. Het afgelopen half jaar ging het interieur van Beluga Loves You in fasen op de schop. De pijlers onder het door Jeroen Smeele ontworpen interieur vormen de rivier de Maas en de bossen en mergelgrotten rond Maastricht.

Uniek in Nederland
Servais: ”De gast maakt een reis door drie werelden door middel van een verplaatsing door het restaurant en dat is voor zover mij bekend uniek in Nederland. De ontvangst vindt plaats in ‘Bosco’, een mystieke bosachtige setting waarin hout en natuurlijke materialen de boventoon voeren. Hier serveren we het aperitief en de amuses, die op handgemaakte houten plankjes worden gepresenteerd. Daarna nemen we de gast mee naar ‘Aqua’. Deze ruimte kijkt uit over de Maas en Maastricht en biedt plaats aan 30 gasten.”

Interieurontwerper Jeroen Smeele: ”Aqua is een hommage aan de Maas en aan de producten die de wateren ons geven. Het is een open ruimte met veel licht en blauwe tinten. De ronde tafels zijn bedrukt met een aquarel, waardoor ze lijken te golven. Gezeten op comfortabele stoelen brengt de gast in deze ruimte de meeste tijd door.”

Aardlagen van de Limburgse bodem
De afsluiting van de maaltijd geniet men in ‘Terra’. Jeroen Smeele: “Deze ondergrondse intieme ruimte bestaat uit een aarde-achtige setting opgetrokken uit mergelkleuren en aardlagen van de Limburgse bodem. Kleine zitgroepjes met luchtig meubilair zorgen voor een huiskamergevoel. Hier worden de desserts voor de ogen van de gast bereid en kan men een keuze maken uit het kaasassortiment op de prachtige handgemaakte houten kaasplank. Ook geniet men hier van koffie, thee, patisserie en digestieven. De aangrenzende patiotuin is bij mooi weer de ideale plek voor lunches en besloten feesten en bedrijfsevenementen.”

RAW-kookstijl
Het nieuwe interieur sluit aan bij de RAW-kookstijl van Servais Tielman. Uitgangspunten van RAW zijn eenvoud van koken, gebruik van het dier van kop tot staart en het combineren van duurzame producten uit de regio met het beste van de planeet.

Servais: “We werken met kruiden, bloemen, plantjes en kalfsvlees uit Margraten. Forel komt uit de Voerstreek en we zijn ambassadeur van het Limburgse Livarvarken. Champignons worden geteeld in Kanne en een deel van de paddenstoelen zoeken we zelf in de Ardennen en de Eifel. We werken graag samen met Maastrichtse leveranciers. Zo betrekken we kazen bij Tom Miesen, vervaardigt la Fève bonbons voor ons en maakt Le Salonard een brood naar onze eigen receptuur. Verder maken we ons eigen brood van meel en bloem van de Bisschopsmolen. Op de wijnkaart staan diverse wijnen uit Belgisch- en Nederlands-Limburg, zoals die van Genoels-Elderen en De Wijngaardsberg.”

Eigen identiteit
Het nieuwe interieur geeft Beluga Loves You nog meer een eigen identiteit. Die identiteit laat zich tevens zien in de productenlijn met onder meer een private label kaviaar, olijfolie en messensets. Servais: “Ook voeren we een assortiment duurzame ambachtelijk gemaakte houtproducten, gemaakt van bomen uit Maastricht, speciaal voor ons vervaardigd door FoodWood. Zij maakten ook de bijzondere houten amuseblokjes en de kaasplank waarop ons assortiment kazen is uitgestald.”

Bekijk hier het nieuwe interieur:

                                                                                           

Meer informatie

Reactie plaatsen