Sterrenrestaurant Beluga Loves You Maastricht tijdelijk gesloten door waterschade
23 juli 2021 

Sterrenrestaurant Beluga Loves You Maastricht tijdelijk gesloten door waterschade

Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft tijdens de watersnood van 15, 16 en 17 juli 2021 forse waterschade opgelopen. Onderzoek en herstel van de schade van het aan de Maas gelegen restaurant zal naar verwachting meerdere weken duren. Gedurende die tijd zal het sterrenrestaurant van Servais Tielman gesloten blijven.

De hevige regenval van vorige week en met name in Zuid-Limburg heeft grote gevolgen gehad voor restaurant Beluga Loves You. De benedenverdieping van het op enkele meters van de Maas gelegen restaurant kwam geheel blank te staan.

Patron-cuisinier Servais Tielman: “De benedenverdieping en de patiotuin liggen onder straatniveau en daar stond het water tot op kniehoogte. Op deze verdieping zijn de gastentoiletten, de wijnkelder, opslag, de patisseriekeuken en onze restaurantruimte Terra. Inmiddels is gebleken dat de materiele schade substantieel is. Niet alleen zijn diverse goederen en vaststaand meubilair aangetast, maar ook het elektrische circuit inclusief verlichting, het klimaatsysteem, de riolering en koelinstallaties. Dit heeft ook gevolgen voor de bovengelegen verdieping, waar de twee overige restaurantruimten zijn. Ook de gastentoiletten kunnen niet meer gebruikt worden. Alles wordt nader onderzocht en zal gerepareerd of vervangen moeten worden. Ook de fundering van het gebouw is onderwerp van onderzoek.”

Komende weken gesloten
Op dit moment is de raming dat Beluga Loves You in ieder geval de komende weken gesloten zal zijn. Servais Tielman: “De komende tijd zal duidelijk worden in welk tempo de schade hersteld kan worden. We zijn in contact met diverse aannemers en herstelbedrijven en stellen alles in het werk om zo snel mogelijk weer open te gaan. We bekijken de situatie van week tot week.”

Onverwachte sluiting enorme domper
De gedwongen tijdelijke sluiting van Beluga Loves You komt na een periode van twee jaar, waarin het restaurant sinds de overname in september 2019 als gevolg van twee horecalockdowns en verbouwingen meer gesloten dan open was. Servais Tielman: ”Deze onverwachte sluiting is een enorme domper want we willen niets liever dan lekker koken en onze gasten culinair verwennen. Maar we blijven positief naar de toekomst kijken.

Het in juli 2020 geopende restaurant Flavourz by Servais in Maastricht draait goed. En Beluga serves You, onze succesvolle bezorg-tak is inmiddels een structurele onderneming geworden. Met Beluga Serves You brengen we de gerechten en stijlen van Beluga en Flavourz samen in een speciaal menu-aanbod, dat we vanuit onze nieuwe productiekeuken in Beek thuisbezorgen. En als we straks weer gasten kunnen ontvangen in Beluga Loves You ben ik de gelukkigste man van de wereld!”

 

 

Reactie plaatsen