Six-hands-lunch van drie Groene Michelin Sterrenchefs bij De Dyck in Woubrugge groot succes.
03 mei 2024 

Six-hands-lunch van drie Groene Michelin Sterrenchefs bij De Dyck in Woubrugge groot succes.

Dinsdag 30 april 2024 gingen 3 Groene Michelin sterrenchefs de samenwerking aan bij restaurant De Dyck in Woubrugge. Samen verzorgden zij een 6-hands walking lunch voor de leden van Euro-Toques Nederland. 

Na ontvangst van de gasten met de nieuwe Euro-Toques Nederland biologische huiscava van Pares Balta (Anfors Imperial) vond er een rondleiding plaats over de landerijen, waaronder de grootste moestuin van Nederland en het buitenverblijf van de scharrelvarkens.

De netwerklunch  was een samenwerking van Groene Sterren Chefs Martijn Koeleman, Jean Thoma en Dennis Willems. Tijdens deze lunch vond ook de inauguratie plaats van restaurants De Dyck en Sjuut tot Euro-Toques Nederland plaats. De chefs werden traditiegetrouw door partner Le Nouveau Chef in de exclusieve Euro-Toques Nederland gekleed. Wat opviel was de manier waarop de 3 Michelin Groene Sterren Chefs samenwerkten: in volledige harmonie en alsof ze nog nooit anders gedaan hadden. Hoewel zij voor een eerste keer met elkaar kookten voldeden alle gerechten aan dezelfde hoge kwaliteit. Producten, smaak en presentatie in volkomen evenwicht.

Restaurant De Dyck* Woubrugge met chef Martijn Koeleman.
Dit voor 99% zelfvoorzienende restaurant is recent beloond met een groene Michelin ster. Deze ster wordt uitgereikt aan chefs en restaurants die volledige verantwoordelijkheid nemen voor hun normen op het gebied van ethiek en milieu. De Dyck gaat hierin nog een stapje verder. Verrassende gerechten met pure, uitgesproken smaken en bereidingen . De gerechten van chef Martijn Koeleman wisselen met de oogst mee en zijn zo duurzaam mogelijk.
Telen met respect voor omgeving en natuur. Alleen gebruiken wat je nodig hebt en met zorg bereiden tot iets moois. Zo worden we samen meer bewust van wat de Hollandse bodem ons geeft en van ons vraagt. Bewust genieten is goed voor de natuur en goed voor elkaar! Reinier en Martijn hebben hun ambities aangescherpt met hun circulaire ambities tot 2025 onder het motto: Duurzaam is goed, circulair is beter.

Restaurant Sjuut* ( Aan Sjuuteeänjd) Schinnen met chef Jean Thoma
Wat hebben de Brave Hendrik, de Bloemendaalse Blonde en het Zeeuws Zeempje met elkaar gemeen? Deze drie vergeten groenten staan alledrie in de moestuin van Jean en Sonja Thoma. Na 25 jaar biologisch en duurzaam pionieren staan de eigenaren van restaurant Aan Sjuuteeänjd in Schinnen nog altijd stevig met de ‘voeten in de pratsj’. Zij blijven trouw aan hun eigenzinnige werkwijze en creëren culinaire gerechten met gewone, maar vooral lokale en biologische ingrediënten. Streekgerechten op sterrenniveau, maar de chefkok blijft nuchter: “Ik heb liever veertig gasten, dan veertig sterren. De groene Michelinster zien we echter als een mooie waardering voor onze duurzaamheidsmissie.”

Restaurant Morille* Koudekerke met chefs Dennis Willems en Floris Vriens
Dennis Willems streeft ernaar alleen producten te gebruiken afkomstig van binnen een straal van 15 kilometer rond zijn zaak. In dit warme restaurant krijg je het gevoel dat de natuur naar binnen wordt getrokken, en dat is geen toeval. Ingrediënten uit zijn moestuin, afkomstig van wildpluk en zeer lokale producenten giet hij in een veertien gangenmenu. De inspirerende, moderne aanpak van de microseizoenen eert de Zeeuwse (vooral plantaardige) rijkdom. “Onze gerechten zijn grotendeels botanisch, afkomstig uit onze eigen moestuin, uit het wild en soms van kwekers en telers vlakbij. Een enkel gerecht wordt aangevuld met een lokaal en eerlijk stukje vis, vlees of wild. We streven ernaar om alleen producten te gebruiken afkomstig binnen een straal van 15 kilometer. Duurzaamheid, puurheid, groen en lokaal zijn daarmee nog belangrijker geworden.” “Met onze verantwoordelijkheid voor de ecologische voetstap naar de komende generatie zijn we met Euro-Toques Nederland een stap vooruit in de goede richting”.

Euro-Toques Nederland
Euro-Toques Nederland is inmiddels gegroeid tot Nederlands grootste restaurant organisatie met ruim 200 aangesloten restaurants, horeca opleidingen en Amices die allen voldoen aan onze Code van Eer. Euro-Toques International is reeds in 1986 opgericht door Paul Bocuse*** en Baron Romeijer*** en nog steeds is de oorspronkelijke boodschap actueler dan ooit! Bij de aangesloten leden mag de gast gezonde, ambachtelijk bereide voeding van natuurzuivere ingrediënten uit de streek en met de seizoenen verwachten . De (H)eerlijke keuken van de Euro-Toques Nederland leden is voor de consument een waarborg voor kwaliteit.

De nieuwste editie van STRRN Magazine is beschikbaar!

Reactie plaatsen