Euro-Toques Nederland organiseert eerste ‘Bronckhorster Beer & Food Battle’ 2023 tijdens BBB Maastricht.
05 oktober 2023 

Euro-Toques Nederland organiseert eerste ‘Bronckhorster Beer & Food Battle’ 2023 tijdens BBB Maastricht.

Maandagmiddag 9 oktober organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 14.00 uur de allereerste ‘Bronckhorster Beer & Food Battle’ in de Battle Area van BBB Maastricht. Deze wedstrijd is in het leven geroepen omdat in de restaurants met grote regelmaat gevraagd wordt naar alternatieven voor wijn. Zo is gebleken dat door de komst van de vele speciaal bieren in Nederland steeds vaker mooie bier- spijs combinaties geserveerd worden waarbij de gast verrast wordt met nieuwe smaakbelevingen.

De opdracht
5 Teams van chef en gezel maken een 3 gangen menu met eigen streek- en seizoensproducten (dus Euro-Toques waardige producten) en presenteren deze gerechten aan de vakjury. Alle gerechten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef of maître vertelt de jury en het publiek over de samenstelling van het gerecht en de paring met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van tevoren een bierpakket aangeleverd door Bronckhorster Brewing Company. Zij moeten tenminste met de nieuwe, nog geheime, Barrel Aged 42 een mooie bier/spijs combinatie bereiden. Daarnaast kunnen ook andere speciaalbieren ingezet worden.

De deelnemers
Devin Looijschelder – Kasteel Kerckebosch, Zeist
- Björn de Waal – Restaurant ’t Arsenaal 1309, Doesburg
- Nick Peters en Jasper van Pinxteren – Restaurant Vesters, Nijmegen
- Chef Mike en brouwer Jeroen – Restaurant De Graaf, Ter Horst en Brouwerij Kameraod, Horst
- Salvatore Randazzo en Vincent Muller – Restaurant Il Gattopardo, Rotterdam

De vakjury
Als moderator zal bierschrijver Frits Dunnink, smaakenthousiast, gediplomeerd biersommelier en professioneel tekstschrijver optreden. De vakjury bestaat uit:

- Jury voorzitter: Manuel Jansen lid ETN en bekend van beer-food restaurant De Limus en nu executive chef Bronckhorster Proeflokaal & Pub & Restaurant.
- Steve Gammage Owner Bronckhorster Brewing Company
- Jozua Jaring Ratatouille Food & Wine, bestuur Euro-Toques Nederland
- Gerard Molenaar, bierspecialist ENTREE Magazine
- Kees Bruins STRRN Magazine

De prijzen
Brockhorster Brewing Company heeft als 1e prijs een collab bier maken door de winnaar van de wedstrijd met Bronckhorster Brewing Company: In samenwerking wordt er speciaal bier gebrouwen ter promotie voor het winnende bedrijf. Daarbij mogen 2 personen mee met vatenreis naar Frankrijk. De 2e prijs: 500,00 euro tegoed brouwerij & 2 personen mee met vatenreis naar Frankrijk. De 3e prijs: 250,00 euro tegoed brouwerij & 2 personen mee met vatenreis naar Frankrijk.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Bekijk hier de inhoud

Reactie plaatsen