Eigenaar sterrenrestaurant Ratatouille opent nieuwe brasserie in Haarlem
29 oktober 2021 

Eigenaar sterrenrestaurant Ratatouille opent nieuwe brasserie in Haarlem

Chef-eigenaar Jozua Jaring en maître Bas Averdijk van sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem openen op 3 november 2021 hun Brasserie Bruis in Haarlem. De brasserie is gevestigd op de Lange Veerstraat 15, op de plaats waar voorheen restaurant Petossi zat. Bruis is een informele brasserie waar de gast terecht kan voor internationale brasseriegerechten op niveau, een hapje en een goed glas wijn.

De compagnons waren al een tijd op zoek naar een laagdrempelige zaak om samen te ondernemen. Jozua Jaring (43 jaar): “De Lange Veerstraat ligt in hartje centrum en is een gezellige bruisende straat met veel horeca. Het is de ideale locatie voor een toegankelijke brasserie. Toevallig ligt Bruis naast het pand waar ik Ratatouille Food & Wine ooit ben begonnen in 2013. Inmiddels zit Ratatouille sinds 2015 aan het Spaarne, op 2 minuten loopafstand van Bruis.”

Het interieur van het 100 m2 grote restaurant heeft de afgelopen tijd een kleine make-over gekregen, met als resultaat een sfeervolle zaak met een intieme sfeer. Bas Averdijk (36 jaar): “De kleuren in het restaurant zijn wat lichter geworden en er staan nieuwe, met stof beklede stoelen. Er is plaats voor maximaal 45 gasten, inclusief 4 plaatsen aan de eetbar. Het keukenteam en het bedieningsteam werken nauw samen en daarom presenteren we ons richting de gast als één team door het dragen van dezelfde kleur buis.”


Foto's: Ivo Geskus @SpecialPixels

Bruis broedplaats
Voor beide compagnons blijft Ratatouille Food & Wine de basis. Jozua Jaring: “Het team van Bruis draait de zaak zelfstandig, waarbij Bas en ik de supervisie over de voorkant en de keuken hebben. Vanzelfsprekend zijn we regelmatig in Bruis en zal ik zeker in het begin af en toe een dinerservice meekoken. In Bruis geven we anderen de ruimte om te ondernemen en daarnaast wordt het de broedplaats waar we mensen opleiden die, als ze dat wensen, later bij Ratatouille kunnen werken. Om het team compleet te maken zoeken we overigens nog collega’s voor de keuken en de bediening.”

Brasserie Bruis opent de deuren op 3 november 2021. De brasserie is gevestigd aan de Lange Veerstraat 15 in Haarlem en is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. Website: www.brasseriebruis.com.Reactie plaatsen