Restaurant RIJKS* opent pop-up op de Zuidas
13 juli 2023 

Restaurant RIJKS* opent pop-up op de Zuidas

Het pand aan het Museumplein wordt komende maanden gerenoveerd.

Deze zomer opent RIJKS® Restaurant RIJKS® POP UP op de Zuidas in Amsterdam. Vanaf eind augustus tot half oktober werken Executive Chef Joris Bijdendijk en chef-koks Friso van Amerongen en Yascha Oosterberg op de tijdelijke locatie culinair toe naar het nieuwe RIJKS® dat eind oktober op zijn vertrouwde plek in het Rijksmuseum opengaat na een grootscheepse renovatie met een nieuw interieur en met een nieuwe kaart. 

PLEK VOOR ONTDEKKINGEN

De POP UP van RIJKS® Restaurant betrekt deze zomer de circulaire locatie aan het Gustav Mahlerplein 1B. Op deze tijdelijke locatie worden wekelijks nieuwe gerechten toegevoegd en ook staan RIJKS®-klassiekers op de kaart. Joris Bijdendijk, Executive Chef van RIJKS® Restaurant: “De POP UP is misschien wel de laatste kans om enkele signature dishes van het huidige RIJKS® te proeven. We gaan deze tijdelijke locatie echt gebruiken om samen met het team nieuwe producten, combinaties en bereidingswijzen te ontdekken die we in het nieuwe RIJKS® op de kaart gaan zetten. Heel gaaf, want als gast kan je dus zomaar een primeur geserveerd krijgen! "We werken op deze manier toe naar de nieuwe selectie, zodat we eind oktober in het nieuwe RIJKS® fantastische gerechten kunnen serveren en onze gasten weer een unieke ervaring kunnen geven.”

NO FOOD PICS PLEASE

Om de verrassing van de nieuwe gerechten tot de opening te bewaren wordt gasten van de POP UP gevraagd de gerechten niet met camera vast te leggen. Bijdendijk: “We werken deze zomer echt toe naar een grande finale in oktober en daar horen verrassingen bij. Het nieuwe RIJKS® wordt spectaculair, een casual restaurant met een nieuwe selectie high end gerechten en een gave line-up; een plek waar gasten zich relaxed en welkom voelen en… waar het bruist!

NIEUW, VERTROUWD EN DUURZAAM

In de POP UP blijft het RIJKS®-fundament leidend: het Nederlands culinair erfgoed met oer-Hollandse producten voert daar de boventoon op de kaart en er wordt alleen met de allerbeste en duurzame producten gewerkt. Het complete interieur van RIJKS® Restaurant verhuist mee naar de POP UP en ook in het nieuwe RIJKS® wordt vastgehouden aan duurzame en circulaire principes. Bijdendijk: “Het is een gegeven dat we duurzame en toekomstbestendige keuzes moeten maken en daarin kunnen wij als restaurant een grote rol spelen. Niet alleen in onze productkeuze houden we hier rekening mee, maar bijvoorbeeld ook in het interieur.”

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.

Reactie plaatsen