Sterrenrestaurant Noor* in Groningen geeft studenten 50% korting in juli
19 juni 2023 

Sterrenrestaurant Noor* in Groningen geeft studenten 50% korting in juli

De jonge restaurateurs willen hiermee eten in een toprestaurant toegankelijker maken voor studenten en investeren in potentiële gasten van de toekomst. 

Na het grote succes van vorig jaar geeft sterrenrestaurant Noor in Groningen studenten dit jaar weer 50% korting op de menuprijsIn 2022 waren de vier datums binnen een minuut uitverkocht; dit jaar stellen chefs Marleen en Jeroen Brouwer twaalf datums in de maand juli open. 

In 2022 organiseerden dertigers Marleen en Jeroen Brouwer voor het eerst een kortingsactie voor studenten. Het doel was om studenten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met eten in een toprestaurant. Marleen Brouwer: “We waren overdonderd door het grote succes. De vier datums die we hadden geselecteerd waren allemaal binnen een minuut volgereserveerd. Daarom hebben we nu twaalf datums gekozen in de maand juli. Hierdoor kunnen meer studenten genieten van onze keuken en omdat het zomervakantie is, kunnen wellicht ook studenten die wat verder weg wonen er gebruik van maken.”

Noor hooggewaardeerd in de restaurantgidsen
Het in maart 2022 geopende Groningse restaurant van chefs Marleen en Jeroen Brouwer kreeg al binnen drie maanden de eerste ster uitgereikt door restaurantgids Michelin. Het kwam dat jaar tevens als hoogste nieuwkomer binnen in de Gault&Millau-gids en is inmiddels door Gault&Millau gewaardeerd met 16,5 punten op een schaal van 20. Volgens Lekker behoort het tot de 64 beste restaurants van Nederland.

Topgastronomie bereikbaar voor studenten
Jeroen Brouwer: “Met zulke onderscheidingen behoor je tot de top van Nederland en dat kan een drempel zijn voor jonge mensen. Wij herinneren ons nog goed dat eten op niveau vaak onbereikbaar voor ons was toen wij nog studeerden, terwijl wij heel graag gastronomische inspiratie op wilden doen. Daarom geven we studerende jongeren die interesse hebben in gastronomie een korting van 50% op de menuprijs. Zo kunnen ze kennismaken met eten op niveau, met ons en met Noor en hopen we dat ze de potentiële gasten van de toekomst zijn. Vorig jaar kregen we veel enthousiaste reacties van de studenten. Niet alleen over het eten, maar ook over de relaxte, ongedwongen sfeer in ons restaurant. Dat was ook precies wat we ze wilden laten ervaren.“

Spelregels en reserveren
De studentenactie loopt van 5 tot en met 29 juli 2023 en is geldig op woensdagavond, donderdagavond en zaterdagmiddag. De actie is van toepassing op studenten tussen de 18 en 25 jaar die daadwerkelijk studeren en die dat kunnen aantonen. Tafelgenoten die niet voldoen aan de actievoorwaarden betalen de reguliere menuprijs. Meer informatie over de spelregels is te vinden op de speciale actiepagina op de website van restaurant Noor.

Reserveren kan vanaf 21 juni 2023 00.00 uur via het reserveringssysteem op de website van Noor, waar voor de beschikbare datums een speciale studentenoptie te zien is. Nieuwsbriefabonnees hadden de mogelijkheid om vanaf 18 juni met voorrang te reserveren.

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.

Bekijk hier de inhoud

Hoofdfoto: Ewoud Rooks.

Reactie plaatsen