Internationale erkenning voor Bij Jef Texel
25 juli 2022 

Internationale erkenning voor Bij Jef Texel

 

Bij Jef Restaurant & Hotel, sinds 2017 lid van Relais & Chateaux, het wereldwijde genootschap voor kleinschalige toprestaurants en tophotels, heeft alweer een indrukwekkende mijlpaal bereikt.

Vijf op een rij voor Bij Jef
Het uitsluitend uit suites bestaande boetiekhotel van het met een Michelinster bekroonde restaurant, kreeg van Hotelsterren het hoogste aantal sterren toegekend. Met deze internationale erkenning van formaat heeft Bij Jef Texel wederom een nieuwe troef in handen gegeven. Het eiland beschikt nu niet alleen over het enige restaurant op het Wad met een Michelinster, maar ook over het enige vijfsterrenhotel op de Nederlandse Wadden.

Het enige vijfsterrenhotel op de Nederlandse Wadden
Als het enige met een Michelinster bekroonde restaurant op de Wadden is Bij Jef voor veel gasten niet alleen een restaurant, maar een destination op zich. De ambities die patron/cuisinier Jef Schuur en Nadine Mögling vanaf dag één hadden reiken dan ook veel verder dan het bord. In een gestaag tempo, dat betekende dat ze op geen enkel vlak concessies hoefden te doen, werd door hen voortdurend geïnvesteerd (in mens en materiaal) om de beleving van hun overnachtende gasten te perfectioneren. Deze inspanningen zijn nu door Hotelsterren beloond met een vijfsterrenclassificatie, de hoogste kwalificatie die een hotel kan krijgen. Een unicum voor Texel én de Nederlandse Wadden! 

Jef: ‘We mogen ons sinds dit jaar het eerste en enige vijfsterrenhotel op de Nederlandse Wadden noemen. Dat geeft wel een beetje aan hoe bijzonder dat is en dat vinden wij zelf ook. Dat niet alleen ons restaurant, maar ook ons hotel erkend wordt voor de service die we verlenen, daar werkt ons hechte team voor en achter de schermen keihard voor en daar zijn Nadine en ik supertrots op.’

Suite dreams
Bij Jef Hotel, gevestigd in een voormalige pastorie, beschikt uitsluitend over luxe suites: acht suites en vier junior suites. De suites aan de achterzijde bieden een idyllisch landelijk uitzicht op de Texelse weilanden. De suites aan de voorzijde kijken uit op de monumentale panden in een van Den Hoorns meest charmante straatjes. Alle suites zijn voorzien van alle luxe en comfort die je mag verwachten in een hotel met een vijfsterren classificatie. Van Nilsson-bedden waar je slaapt onder Texelse wol, tot luxe badkamers met een dubbel uitgevoerde stortdouches en royale ligbaden. Bij Jef Hotel beschikt over (gratis) privé parkeerplaatsen, een sauna en de ochtend begint hier altijd goed met Jefs legendarische ontbijt. 
Jef: ‘Afgelopen winter hebben alle suites nog een finishing touch gekregen. We hebben kasten op maat laten inbouwen. De rust, ruimte en luxe waar we voor staan, willen we vertalen naar alle facetten van onze mooie zaak. Dat doen we net zoals in de keuken op onze manier: kalmpjes aan. Steeds iets aanpakken en een stukje beter maken en sowieso elk jaar verbeteren, verfijnen en groeien. Dat dit gezien én erkend wordt door Hotelsterren vind ik fijn voor ons en voor de Wadden. Ik zie sowieso dat het niveau om ons heen ook steeds beter wordt. Nu zijn we nog het enige vijfsterrenhotel, maar ik hoop dat er nog volgen. Dat is alleen maar mooi!

Over Hotelsterren
De beoordeling wordt uitgevoerd door Hotelsterren. Hotelsterren is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en is lid van Hotelstars Union. De houder van de Europese Hotel Classificatie is Hotelstars Union en beschikt dus over alle officiële classificatie gegevens van logiesverstrekkers.

STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.

 

Restaurant Fred rotterdamCheck ons welkomstcadeau!


Reactie plaatsen