Nieuwe Michelinprocedure: restaurant Pure C verliest haar twee sterren.
26 april 2023 

Nieuwe Michelinprocedure: restaurant Pure C verliest haar twee sterren.

Restaurant Pure C is het eerste restaurant in Nederland dat te maken heeft gekregen met de nieuwe Michelin-procedure.

Bij een wisseling van de chef wordt het restaurant automatisch uitgeschreven uit de Michelingids en krijgen het restaurant en de nieuwe chef het jaar daarop de kans om zich opnieuw te bewijzen. Deze procedure moet los gezien worden van de kwaliteit van het restaurant.

Het bericht van het verlies van de twee Michelinsterren kwam hard aan. Een woordvoerder van de Sergio Herman Group zegt dat er door het onverwachte bericht van het verlies van de sterren, voor is gekozen om in stilte afscheid te nemen van Syrco Bakker. De chef-kok was ruim twaalf jaar verbonden aan Pure C.

Syrco Bakker was vanaf het begin de chef van het restaurant van de Sergio Herman Group in Cadzand. Deze week zwaait hij af, samen met zijn mentor Sergio kookt hij er nog één week. Daarna begint hij in Bali met een eigen restaurant. In Cadzand wordt Jeffrey Laarberg de chef, hij staat nu al enkele maanden naast Bakker in de keuken. Pure C wordt anders. “Een nieuwe filosofie, maar we blijven trouw aan de Zeeuwse roots”, liet Sergio Herman weten toen Syrco Bakker zijn afscheid aankondigde.

Lees ook:
Topchef Syrco Bakker vertrekt bij Pure C
Tweesterrenchef Syrco Bakker kondigt opening aan van twee nieuwe restaurants
Zand, zee en Syrco

KONINGSDAG AANBIEDING!

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland

Ja, dat wil ik!

Reactie plaatsen