Nieuwkomers in de Michelingids voor de maand augustus 2022
15 augustus 2022 

Nieuwkomers in de Michelingids voor de maand augustus 2022

Ontdek hier de twee nieuwe restaurants die de Michelin inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd.

Elke maand maken onze inspecteurs enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Michelingids Nederland. De bedrijven krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app. U herkent ze ook gemakkelijk dankzij het ‘Nieuw’ symbool. Worden dan ook Michelinsterren, groene Michelinsterren en Bib Gourmands bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zult u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken.

Deze maand hebben de inspecteurs twee restaurants geselecteerd. We moedigen u uiteraard aan om deze beloftevolle zaken snel uit te proberen:

LIZZ Gouda
Met Remco Kuijpers heeft het restaurant van high-end boetiekhotel Weeshuis een talentvolle chef in de keuken staan. Hij is matuur en legt gevoeligheid op het bord dankzij zijn uitstekende techniek. Specerijen en subtiele Aziatische aciditeit geven Nederlandse topproducten hier een extra dimensie. Hij neemt u mee op een boeiende en bij momenten speelse ontdekkingstocht. Zo worden sint-jakobsnoten betrokken in een samenspel van zoet/pikant/friszuur door er tandoorisaus bij te serveren, net als ziltige zeekraal, krokante pommes soufflées en een krachtige chutney van tomaat en tandoori. Dat is pas opwinding! In het knapste gebouw van Gouda – een combinatie van karakter, oude gewelven, fleurige decoratie en luxueus design – wacht u een totaalbeleving. Tot de attente service en verrassende wijnpairings toe.

©Kara Lilley

De nieuwe editie van STRRN Magazine veschijnt 26 augustus. Bekijk hier de inhoud!

Koming van Cadzand


Maeve Utrecht

Chef Tommy en maître Vera vertellen een meeslepend verhaal in dit karaktervolle, stijlvol ontworpen pand. Zij doet dat met haar persoonlijke aanpak, hij met zijn expressief eerbetoon aan zijn terroir. Groenten spelen hier een primordiale rol en geven power aan het bord. Deze chef kiest voor echte cuissons, toont zich subtiel met frisse zuren en speelt gezwind met temperaturen en texturen. De wijnkaart is al even boeiend (u ziet de wijnkelder naast de toiletten), met ook hier bijzondere aandacht voor Nederlandse producten. Chef Tommy overtuigde ons onder meer met een lauwwarme bereiding van tomaat. Gepekelde kerstomaatjes, een zoetzure tomatenchutney, gefermenteerde gember, een ingekookte tomatenbouillon met limoenblad: het samenspel van deze elementen zorgde voor een bijzonder reliëf aan smaken, intens door de temperatuur maar ook delicaat. Top!


©Vera Voorend

Geschreven door Le Guide MICHELIN


Koming van CadzandCheck hier ons welkomstcadeauReactie plaatsen