PALUX Young Innovation Award Internationaal 2024 tijdens Folie Culinaire
26 augustus 2024 

PALUX Young Innovation Award Internationaal 2024 tijdens Folie Culinaire

De PALUX ETN Young Innovation Award is in het leven geroepen om de jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij kunnen het publiek met een kookdemonstratie overtuigen van hun talenten en zo de exposure krijgen die ze verdienen.

Tijdens de kookdemonstratie van een signature gerecht van de jonge chef worden ook kleine gerechtjes in de vorm van bites gemaakt door de eigen brigade zodat het publiek kan meegenieten en oordelen en zo kan bijdragen aan een eindoordeel
(stem van de publieksjury). Dit jaar gaat de wedstrijd internationaal. Euro-Toques Nederland is immers aangesloten bij Euro-Toques International, de enige restaurantorganisatie met twee stemmen in het Europese Parlement.

De wedstrijd
De jonge chefs uit de verschillende Euro-Toques landen demonstreren op het kookpodium van Culinaire Saisonnier één van de eigen signature gerechten. Onder de vakkundige begeleiding van moderator Ramona van Zweden vertellen zij over het gebruik van Euro-Toques waardige ingrediënten, de bereidings- en kooktechnieken. De eigen brigade vervaardigt passende bites voor het publiek en Euro-Toques partner Anfors Imperial zal voor de bijpassende wijnen verzorgen.

De deelnemers
- Jos van der Noll – Le Nord Restaurant Bilthoven
- Pasquale Carfora – Aroma Italian Fine Dining Vaassen
- Torben Bouterse – Restaurant 1397 Bergen op Zoom
- Martijn Koeleman – De Dyck * Woubrugge
- Razvan Bloj – Euro-Toques Romania
- Euro-Toques Belgique
- Jürgen Hühner – Euro-Toques Deutschland

Volg de Chef’s Portraits van de deelnemers op de website & socials van Euro-Toques Nederland

Internationale vakjury
De Internationale vakjury bestaat uit voorzitter Euro-Toques International sterrenchef Enrico Derphlinger, sterrenchef Pascal Jalhay Kasteel van Oys, Yvo Berendsen van PALUX International, redacteur STRRN Magazine Kees Bruins en winnaars van 2023 Salvatore Randazzo en Vincent Muller van restaurant Il Gattopardo Rotterdam. In de beoordeling kijken zij naar: Ambachtelijk koken, gebruik van natuurzuivere (H)eerlijke producten van het seizoen en uit de eigen streek, gezond en gruwelijk lekkere gerechten, uitvoering, presentatie en gebruikte technieken. Ook de stem van de publieksjury wordt meegenomen.

Prijzen
De hoofdprijs van PALUX bestaat uit een salamander ter waarde van € 4.000,00 en een reportage in de Culinaire Saisonnier. Ook STRRN Magazine stelt een reportage ter waarde van € 2.500,00 ter beschikking. Anfors Imperial schenkt de Euro-Toques cava van Pares Balta aan alle deelnemers.

De PALUX ETN Young Innovation Award  vindt plaats op woensdag 9 oktober van 11.00- 15.00 uur tijdens de Folie Culinaire BBB Maastricht.

STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.


Reactie plaatsen