Topchef Jacob Jan Boerma op Preuvenemint Maastricht
23 mei 2023 

Topchef Jacob Jan Boerma op Preuvenemint Maastricht

Het openlucht-eetfestijn ’t Preuvenemint op het Vrijthof in Maastricht krijgt dit jaar voor het eerst een 3-sterrenchef als deelnemer. 

Jacob Jan Boerma kreeg drie Michelinsterren met zijn voormalige restaurant De Leest in Vaassen. Dat heeft hij inmiddels gesloten en sindsdien is hij als zelfstandig ondernemer betrokken bij een aantal restaurants in Nederland, België en Japan.

‘Vorig jaar ben ik na lange tijd weer eens op ’t Preuvenemint geweest. Een prachtig evenement, maar ik hoorde ook de kritiek dat de laatste jaren meer de nadruk op drinken en muziek kwam te liggen in plaats van op de gastronomie. Hopelijk kan ik een steentje bijdragen om dat weer naar het oorspronkelijke idee te draaien.’

Invite
Boerma neemt samen met de Maastrichtse ondernemer en foodie Yves Silvain een grote stand af aan de oostelijke kant van het Vrijthof, onder de naam ‘Invite’. De bedoeling is dat niet alleen Boerma zelf er voor culinaire gerechtjes gaat zorgen, maar dat hij ook een aantal bekende sterrenchefs in binnen- en buitenland uitnodigt om met hem mee te koken, met name tijdens de lunches. ‘Maar ook ’s avonds blijft bij ons de nadruk liggen op de gastronomie, samen met wijn uiteraard. 'De details van onze formule worden eind deze maand op de presentatie van het Struyscomité bekendgemaakt.’

Bron: Chapeau magazine

Organisatie
't Preuvenemint vindt plaats van 24 t/m 27 augustus 2023 en is het grootste culinaire openlucht evenement van Nederland dat al sinds 1981 ieder jaar in de laatste week van augustus wordt georganiseerd op het Vrijthof in Maastricht. Het doel van het evenement is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. In de afgelopen jaren is bijna € 5 miljoen aan diverse goede doelen geschonken. 't Preuvenemint trekt ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers.

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland
STRRN MagazineNog geen abonnee? Check hier ons welkomstcadeau!

Reactie plaatsen